LIGA CAMPIONILOR

”Tunarii” sînt ca şi eliminaţi, iar nemţii pot spera la calificare

 

AS Monaco a produs surpriza serii în Champions League. Monegascii au învins, la Londra, cu scorul de 3-1, pe Arsenal, în prima manşă din optimile de finală din Champions League. Oaspeţii au deschis scorul prin Geoffrey Kondogbia (38), cu un şut deviat de Mertesacker, l-au majorat după pauză prin bulgarul Dimităr Berbatov (53), fost jucător la Tottenham şi Manchester United, la capătul unui contraatac.

''Tunarii'', cu o prestaţie sub aşteptări în acest meci, au redus din diferenţă prin Alex Oxlade-Chamberlain (90+1), gol care îi oferea speranţă echipei pregătite de Arsene Wenger (fost antrenor la Monaco) în perspectiva returului. Belgianul Yannick Ferreira-Carrasco (90+4) a marcat din nou pentru monegasci la ultima fază şi a împuţinat şi mai mult şansele londonezilor.

Echipa lui Leonardo Jardim a oferit o lecţie de răbdare şi contraatac, iar Arsenal a ratat cîteva ocazii mari, mai ales prin vîrful Olivier Giroud, care nu a nimerit poarta la niciunul din cele şase şuturi expediate spre buturile lui Subasic.

Monaco nu a mai ajuns în sferturile Champions League din 2004.

Returul va avea loc pe 17 martie, pe stadionul Louis II.

Bayer Leverkusen a învins, miercuri seară, la limită, pe Atletico Madrid, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Hakan Çalhanoğlu, în minutul 57. Tot acest jucător şi-a mai creat şi alte ocazii de a înscrie, în prima repriză. Per nsamblu, Bayer a fost la cîrma jocului, mai agresivă, mai sigură pe ea.

Atletico nu a arătat ca o echipă care în 2014 a jucat finala. Spaniolii au jucat cu un om în minus din minutuş 76, cînd Thiago a primit al doilea cartonaş galben.

Leverkusen poate spera la calificare, mai ales că statisticile îi dau speranţe. 59,14% dintre echipele care au cîştigat cu 1-0 în tur, în istoria cupelor europene, din 1970 încoace (861 de meciuri), s-au calificat mai departe.

Returul se joacă pe 17 martie.

 

Trei jucători de la Borussia, izolaţi după meciul cu Juventus

Alarmă de gripă la Borussia. Trei jucători din lotul lui Klopp sînt bolnavi şi s-au întors la Dortmund purtînd măşti chirurgicale. Kagawa, Subotici şi Kampl au fost separaţi, de teama de a nu răspîndi virusul gastrointestinal în întreg lotul. Ultimul a leşinat în timpul zborului spre Torino, coborînd din avion în cărucior, şi, la fel ca sîrbul, nu a fost trecut pe foaie miercuri, în meciul cu Juventus (1-2).

Japonezul însă, anunţat titular, a fost rezervă şi s-a simţit rău noaptea. Toţi trei au mers separat la aeroport, cu o maşină, iar în avion au fost puşi pe ultimul rînd, despărţiţi de ceilalţi coechipieri. "Sper că în jurul terenului n-a mai bîntuit nici un alt virus", a glumit amar antrenorul Klopp. Care l-a pierdut la Torino pe Piszczek, accidentat: fundaşul polonez e out 6-8 săptămîni, deci adio, retur!