LE PEN PLEDEAZA PENTRU O COOPERARE MAI STRINSA CU RUSIA IN LUPTA IMPOTRIVA TERORISMULUI

Candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a pledat vineri la Moscova pentru o cooperare mai strînsă între Franța și Rusia în lupta împotriva terorismului, relatează AFP și DPA.

Favorabilă unor legături mai strînse cu Moscova, lidera Frontului Național a fost primită de președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin. Vizita sa, anunțată în ultimul moment, a ridicat numeroase întrebări după acuzațiile de amestec al Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite ale Americii.

'Sînt în favoarea dezvoltării relațiilor cu Rusia în contextul acestei lungi istorii care leagă cele două țări', a afirmat Le Pen la începutul întrevederii.

'Am pledat la toate forurile pentru o cooperare între statele noastre în lupta împotriva terorismului', a continuat ea, subliniind rolul jucat de Rusia în Siria, unde Moscova sprijină regimul AlAssad, și cel jucat de Franța în regiunea Sahel.

Le Pen a afirmat că relațiile nu foarte bune ale statelor occidentale cu Rusia nu sînt justificate. Rusia și Franța ar trebui să coopereze în lupta împotriva celor două mari provocări — globalizarea și fundamentalismul islamic, a mai spus lidera Frontului Național, relatează DPA.

Marine Le Pen a efectuat mai multe vizite în Rusia și a fost subiectul unei acoperiri mediatice foarte favorabile din partea presei de stat ruse. Ea face parte dintre politicienii europeni care au pledat pentru o apropiere de Vladimir Putin și care au aprobat anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

Nicio altă întrevedere cu reprezentanți ai Kremlinului sau guvernului rus nu este prevăzută în cadrul vizitei de vineri de la Moscova a liderei extremei-drepte franceze.

Sursa: Agerpres