LA CHIŞINĂU A AVUT LOC FESTIVALUL FILMULUI GERMAN, EDIŢIA A V-A

Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, la Centrul Cultural „Gaudeamus” din capitală a avut loc, în perioada 6-9 noiembrie, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Filmului German.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural „Akzente” şi Institutul Cultural „Goethe” de la Bucureşti.

Timp de patru zile au fost proiectate filmele „Pînă la graniţă”, „Trenul spre libertate”, „Adio, Lenin!” şi „Înconjurat de ziduri".

Directorul general al Centrului Cultural „Gaudeamus”, Lidia Troianovschi a afirmat că filmele documentare şi de ficţiune relatează situaţii despre ridicarea şi căderea Zidului Berlinului din perioada 1961-1989.

Pe data de 9 noiembrie 1989 a căzut Zidul Berlinului. Acesta a fost un moment istoric pentru poporul german. Mai mult de 28 de ani această construcţie a divizat locuitorii din Estul şi Vestul Germaniei.

Ştirea s-a răspîndit în toată lumea. Astfel, odată cu căderea Zidului Berlinului a luat sfîrşit şi Războiul Rece. Deutsche Welle a produs scurt metraje despre cum a fost edificat, dar şi cum a căzut Zidul Berlinului, cum s-a ajuns de la divizare pînă la unificare, dar şi alte aspecte legate de această perioadă din istoria poporului german.

Sursa: Moldpres