JO-2016: BRONZUL R. MOLDOVA, RETRAS DIN CLASAMENTUL PE MEDALII

Medalia de bronz cucerită marți de Serghei Tarnovschi a fost retrasă din clasamentul pe medalii afișat pe site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Rio.

În acest moment, Republica Moldova nu are nici o medalie olimpică fiind afișate zerouri pe toată linia.

Totodată, frații Tarnovschi nu au ieșit vineri pe pista de la stadionul Lagoa pentru a lua parte la proba de Canoe sprint, dublu, pe distanța de 1000 de m.

Conform site-ului oficial, medalia de bronz i-a fost atribuită canoistului rus Ilia Shtokalov care a venit al patrulea la proba de Canoe sprint, simplu, pe distanța de 1000 de m.

Reamintim că Federația Internațională de Canoe a anunțat despre suspendarea sportivului moldovean după testul pozitiv la doping, colectat pînă la participarea la probele olimpice.

Asta în timp ce secretarul general al Federației Internaționale de Canoe, Simon Toulson, a declarat că statutul medaliei obținute de Serghei Tarnovschi deocamdată rămîne în suspans și va fi determinat în urma unei audieri organizate de Comitetul Internațional Olimpic care va avea loc „cît mai curînd posibil”.

 

Aaron Cook, învins la proba de Taekwondo

Luptătorul din Republica Moldova, Aaron Cook, a fost învins de sportivul din Taipei, Wei-Ting Liu, în prima etapă a probei de Taekwondo 74 kg.

Taekwondistul din Republica Moldova, Aaron Cook, a fost învins de sportivul din Taipei, Wei-Ting Liu, cu scorul de 14:2.

Lupta între cei doi s-a terminat cu cîteva secunde înaintea timpului regulamentar din cauza diferenței mare de punctaj.

Pe tot parcursul luptei, Aaron Cook a reușit să aplice doar două lovituri ofensive de pumn a cîte un punct fiecare. În timp ce adversarul său a aplicat mai multe procedee: o lovitură ofensivă cu piciorul în piept, o lovitură ofensivă cu piciorul în cap, două lovituri defensive în piept, două lovituri defensive în cap. De asemenea Wei-Ting Liu a obținut două puncte pentru penalizarea moldoveanului.

 

Evgheni Nedealco, învins în calificările la proba de lupte libere 74 kg

Luptătorul din Republica Moldova, Evgheni Nedealco, în vîrstă de 26 de ani, a fost învins de sportivul din Kazahstan, Galymzhan Usserbayev, în calificările probei de lupte libere 74 kg.

Luptătorul din Republica Moldova, Evgheni Nedealco, a fost învins de sportivul din Kazahstan, Galymzhan Usserbayev, cu scorul de 13:2.

Usserbayev a obținut victoria prin superioritate tehnică, din care motiv lupta între cei doi s-a terminat înaintea timpului regulamentar.

Sursa: agora.md