ION PADURARU, EL E TICALOSUL ULTIMEI ORE!

Aşadar, avînd susţinere europeană, Timofti l-a desemnat pe compromisul Ion Păduraru la funcţia de premier. Ştia că Păduraru va renunţa, iar el „va fi nevoit” să susţină un candidat de-al lui Plahotniuc. Timofti le-a spus europenilor despre şantajul lui Plahotniuc asupra sa pe cazul copiilor lui – trafic de influenţă, consum şi comercializare de droguri –, dar se pare că nu le-a spus tot şi despre sine. Nu este exclus să fi fost şantajat şi cu  vechea afacere, din vremea cînd era judecător, cu însuşirea a unei jumătăţi de milion de dolari dintr-o afacere „juridică” cu spirt de la Odessa.

L-a respins pe Plahotniuc de două ori şi trebuia să-l renominalizeze pe Ion Sturza, avînd şi susţinerea autorităților europene, dar nu şi a unor structuri secundare româneşti. Struza a confirmat că a fost contactat, pe 14 Ianuarie, de Timofti și a acceptat redesemnarea sa, cînd se afla la București şi a demarat spre Chișinău. Pe neaşteptate, Timofti s-a răzgîndit și l-a desemnat pe Păduraru. Legat de această mutare, Sturza declară:

„Pe 15 Ianuarie, iar am discutat cu preşedintele la telefon. Timofti era binedispus, declarînd că Păduraru este decis să meargă pînă la capăt şi demarează procesul de dezoligarhizare a ţării.” La cîteva ore după această discuţie, Ion Păduraru şi-a retras candidatura, sugerînd că Timofti ar trebui să-l propună pe Pavel Filip, candidatul de ultimă oră al PD,  omul de încredere al lui Plahotniuc!

Constatăm, aşadar, că Păduraru este ticălosul ultimei ore, infiltrat la Timofti, prin şantaj, de către Plhotniuc. Crede cineva că Timofti nu ştia că Păduraru este şantajabil? Sigur că nu! Prin acest joc, în care l-au slujit pe Plahotniuc, ei, Timofti şi Păduraru, cred că şi-au motivat „credibil, democratic şi constituţional” acţiunile în faţa europenilor şi cetăţenilor RM, chiar dacă desemnarea lui Pavel Filip a fost făcută în afara perioadei legale, pe 15 Ianuarie, nu pe 14. Acum pot pleca liniştiţi din posturi, căci au bani mai mult decît le trebuie după această trădare a ţării! Oricum, mai devreme sau mai tîrziu, dosarele trădării naţionale şi cele penale îi vor ajunge din urmă!