ION CEBAN SI-A PREZENTAT PLANURILE PENTRU RESTABILIREA ZONELOR VERZI DIN CAPITALA

Candidatul Partidului Socialiștilor din RM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a desfășurat o nouă rundă de dezbateri, care deja au devenit o tradiție și au atras mulți jurnaliști, activiști civici, experți în diferite domenii și locuitori ai capitalei.

Ion Ceban a vorbit despre dezvoltarea zonelor de agrement, a parcurilor, scuarurilor, a terenurilor sportive și pentru copii. El a declarat că, consiliul municipal a elaborat și aprobat un proiect pentru delimitarea zonelor verzi, însă, din cauza intereselor meschine ale conducerii executive a capitalei, acesta întîrzie.

Ceban a confirmat că în bugetul Chișinăului deja sînt alocate 102 milioane de lei, care vor fi pentru lucrările de întreținere curentă a zonelor verzi, plantare și pentru finisarea lucrărilor din parcul Valea Morilor, care trebuie ajustat pentru persoanele cu dizabilități, mame cu cărucioare, cît și amplasarea zonelor de distracții. De asemenea, programul cuprinde și reabilitarea unor alei, a parcurilor La Izvor, Rîșcanu, Valea Trandafirilor.

De asemenea, candidatul la funcția de primar general a spus că în anul 2018 vor fi alocate resurse pentru reparația a trei havuzuri: din Valea Trandafirilor, parcul La Izvor și unul, care încă nu a fost determinat.

Cei prezenți i-au comunicat candidatului la funcția de primar general despre problema gunoiului din parcuri după odihnă.

Ion Ceban a susținut ideea că curățenia din parcuri depinde de locuitorii capitalei. După părerea sa, pentru aceasta este nevoie, atît de amendat locuitorii care nu respectă curățenia, cît și crearea unor zone de odihnă dotate pe măsură.

Sursa: socialistii.md