ION CEBAN: ”CHISINAUL DE MIINE TREBUIE SA-L CONSTRUIM ASTAZI”

Candidatul pentru funcția de primar al capitalei a prezentat astăzi programul de modernizare a străzilor și trotuarelor. Într-un film prezentat jurnaliștilor, Ion Ceban a demonstrat cum va arăta Chișinăul de mîine, dacă el va ajunge primarul municipiului Chișinău.

”Am prezentat Chișinăul de mîine așa cum ne propunem noi să îl vedem, iar Chișinăul de mîine trebuie să-l construim astăzi”, a precizat Ion Ceban.

Ion Ceban a menționat că își propune să tripleze numărul străzilor și trotuarelor reparate anual. De asemenea, candidatul a anunțat că va fi creat și un mecanism de asigurare a calității lucrărilor. Ceban își propune ca anual pentru reabilitarea străzilor capitalei să fie alocate 300 de milioane de lei din bugetul municipal și din fonduri externe.

”Ne propunem să majorăm de, cel puțin, trei ori alocațiile pentru reparația drumurilor încît să ajungem la aceste 300 de milioane de lei. Sîntem siguri că vom reuşi să majorăm de trei ori numărul de străzi reparate anual în capitală. E un obiectiv absolut realist şi ştim cum să-l realizăm. Reparațiile vor fi făcute la timp și calitativ, conform standardelor europene. Vă asigur că în viitorul apropiat străzile Chişinăului vor arăta precum în filmul nostru. Aşa cum trebuie să arate străzile într-o capitală modernă”, a precizat Ion Ceban.