INSCRIEREA COPIILOR IN CLASA I VA INCEPE LA 21 APRILIE

Depunerea cererilor de înscriere a copiilor în clasa I va începe pe data de 21 aprilie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, procesul de înscriere a elevilor în clasa I se va desfăşura în două etape succesive. Prima etapă, pentru înscrierea copiilor din districtul şcolar corespunzător instituţiei de învăţămînt, va avea loc în perioada 21 aprilie – 21 mai. A doua etapă, pentru locurile rămase libere, va avea loc în perioada 24 iunie – 17 august.

Pe locurile rămase libere după prima etapă se vor putea înscrie, la solicitarea părinţilor, copiii care provin din alte districte şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Codul educaţiei prevede că şcolarizarea copiilor devine obligatorie după împlinirea vîrstei de 7 ani. Astfel, în clasa I sînt înscrişi, în mod obligatoriu, fără probe de concurs, toţi copiii din districtul şcolar corespunzător.

Totodată, instituţiile de învăţămînt din ţară vor organiza, în perioada 14-30 aprilie, o zi a uşilor deschise pentru familiile copiilor care vor merge în clasa I.

Districtul şcolar reprezintă teritoriul repartizat unei instituţii de învăţămînt preşcolar, primar sau gimnazial.

Districtele şcolare, planul de înmatriculare şi, respectiv, numărul de locuri vor fi afişate la fiecare instituţie de învăţămînt general.