INFRINGEREA LUI AARON COOK A AJUNS IN ATENTIA PUBLICATIILOR BRITANICE

Înfrîngerea lui Aaron Cook în prima etapă a probei de Taekwondo 74 kg a ajuns în atenția publicațiilor britanice. Aaron Cook, sportiv de origine britanică care reprezintă acum Republica Moldova, a fost eliminat din șaisprezecimi la proba de taekwondo din Rio de Janiero, scrie The Daily Mail.

Cook era considerat un concurent ce ar putea cuceri aurul olimpic. El a abandonat Federația britanică de taekwondo înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, după ce nu a fost selectat în echipa națională, în pofida faptului că se afla în topul clasamentului.

Cook a încercat să reziste unui șir de atacuri neîntrerupte din partea adversarului său, Wei-Ting Liu din Taipei, clasat pe locul al 32-lea. Liu și-a folosit cu mare eficiență avantajul înălțimii, aplicîndui mai multe lovituri în cap advesarului, finisînd runda cu scorul de 14 - 2.

Cook a recunoscut ulterior că a fost devastat și nu a putut să explice ce s-a întîmplat.

„M-am simțit foarte bine în acea dimineață la antrenament. Mă simt ca și cum aș dezamăgi toată lumea, după ce am sacrificat totul”, a răspuns Cook.

Cook, care a ales să reprezinte Republica Moldova, nu s-a văzut nicăieri după ce a fost distrus la prima etapă a probei, scrie The Sun.

Mult așteptatul meci olimpic la taekwondo între britanicii Lutalo Muhammad și Aaron Cook, nu va avea loc, după ce ultimul a suferit o pierdere șocantă de la Liu Wei-Ting în șaisprezecimi de finală.

Mohamed nu a făcut niciun secret din rivalitatea sa cu fostul său coechipier, Cook, spunînd la începutul acestei săptămîni că cei doi „nu sînt prieteni”. Cook a fost înlăturat într-un mod dubios din Taekwondoul britanic înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra în 2012, iar Mohamed i-a luat locul la Jocuri.

Nici presa localității de naștere a lui Aaron Cook nu a trecut cu vederea nereușita sportivului.

Aaron Cook originar din Dorchester a fost copleșit de loviturile concurentului din Taipei, Wei-Ting Liu, în prima rundă la proba de taekwondo, 80 kg, masculin, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, scrie dorsetecho.co.uk.

Acest lucru însemnă că fostul sportiv britanic, Aaron Cook, care a preferat să reprezinte Moldova în încercarea de a ieși din nou pe salteaua olimpică după o furtună de controverse, nu a putut pretinde la medalia de aur pe care a rîvnit-o de mult timp.

Radu BURDUJAN (agora.md)