INFRACTIONAL

Administraţia unei reţele supermarketuri a fost amendată cu 5 milioane de lei

Administraţia unei reţele supermarketuri din Chişinău a fost amendată de către Consiliul Concurenţei cu 5 milioane de lei pentru că ”a refuzat să se supună inspecţiei desfăşurate de către angajaţii autorităţii”.

Plenul Consiliului a iniţiat o investigaţie la întreprindere şi pe 5 februarie a dispus efectuarea inspecţiei inopinate la întreprinderea mixtă ”47 th Parallel” SRL. Conducerea întreprinderii însă a refuzat să se supună inspecţiei şi nu a prezentat toate documentele solicitate.

Potrivit comunicatului, “prin refuzul de a se supune inspecţiei desfăşurate şi prin prezentarea incompletă a documentelor aflate în raport cu scopul şi obiectul investigaţiei”, firma care deţine un important lanţ de magazine a încălcat Legea Concurenţei.

Ca urmare, i-a fost aplicată o amendă în mărime de aproximativ 5 milioane de lei. Administratorii companiei au termen să achite amenda pînă pe 6 mai 2015.

Majoritatea benzinăriilor din Bălţi au fost găsite vulnerabile la jafuri

Colaboratorii organelor de drept din municipiul Bălţi au verificat în ultimele trei săptămîni benzinăriile din localitate. Ca urmare s-a dovedit că majoritatea lor sînt vulnerabile faţă de jafuri.

Potrivit unui comunicat, angajaţii Departamentului pentru securitate publică al Inspectoratului de poliţie din oraş au monitorizat 24 de benzinării şi la 21 dintre acestea au fost depistate încălcări ale regulamentului de rigoare. Staţiile de alimentare cu combustibil nu sînt echipate cu seifuri, camere de înregistrare video, geamurile nu au rulouri, lipsesc servicii de pază etc.

În baza rapoartelor prezentate autorităţilor de la Bălţi, administraţiile benzinăriilor au fost avertizate să lichideze în cel mai scurt timp carenţele depistate, arată portalul esp.md.

Controalele poliţiei s-au desfăşurat ca urmare a înteţirii atacurilor asupra benzinăriilor din municipiu. Ultima tentativă de jaf s-a produs pe 19 ianuarie, iar precedenta – în decembrie 2014. Conform poliţiei, infracţiunile au fost descoperite, însă este necesar de a întreprinde măsuri preventive pentru ca benzinăriile să nu prezinte un pericol public.

Sursa: Moldpres