INFRACŢIONAL

Angajata unei bănci a fost condamnată pentru fals în acte

Angajata unei instituţii bancare din Soroca a fost condamnată pentru fals în acte şi dobîndirea creditelor prin înşelăciune.

Procuratura raionului Soroca a stabilit că, în perioada anilor 2010 – 2011, inculpata, care activa în calitate de manager al secţiei creditare a băncii, a acordat credite în baza actelor false, confecţionate chiar de ea. Astfel, aceasta a falsificat certificate de salarii şi carnete de muncă, în baza cărora 18 persoane au beneficiat de credite în sumă de 778 mii de lei.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpata era ulterior remunerată de către clienţii săi pentru acţiunile sale ilegale. După ce au devenit cunoscute acţiunile femeii, conducerea băncii a eliberat-o din funcţie.

Recent, instanţa de judecată i-a stabilit inculpatei o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 23 mii de lei. Procurorii consideră sentinţa prea blîndă şi anunţă că o vor contesta, solicitînd condamnarea femeii la închisoare.

Un poliţist a fost reţinut de CNA pentru corupere pasivă

Un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Nisporeni a fost reţinut aseară de Centrul Naţional Anticorupţie /CNA/ şi Procuratura Anticorupţie fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit datelor CNA, investigaţia a demarat în urma unui denunţ parvenit în adresa Centrului. Un bărbat s-a plîns că angajaţii IP Nisporeni au efectuat o percheziţie la domiciliul său pe motiv că acesta ar fi deţinut ilegal o armă de vînătoare.

În cadrul percheziţiei s-ar fi înscenat depistarea unor cartuşe deţinute ilegal. Astfel, ofiţerul de investigaţie ar fi extorcat şi primit de la acesta 500 de euro pentru a nu întocmi un proces-verbal pentru încălcarea regimului de folosire al armelor.

În acest caz a fost demarată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat omul legii riscă închisoare de la cinci la 10 ani cu amendă de pînă la 60 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la şapte la 10 ani.

Condamnaţi la 10 ani de închisoare după ce au omorît în bătaie un bătrîn

Doi locuitori ai capitalei au fost condamnaţi după ce în iarna anului trecut l-au bătut pe un bătrîn pînă la moarte în curtea Bisericii „Sfînta Vineri”.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în ianuarie 2013, inculpaţii, fiind sub influenţa alcoolului, s-au luat la ceartă cu victima, care se afla în curtea lăcaşului sfînt. Agresorii au bătut bătrînul în vîrstă de 77 de ani, pînă ce acesta a rămas fără suflare.

Despre cele întîmplate preotul bisericii i-a informat pe oamenii legii, iar recent, pentru comiterea vătămării corporale grave, soldate cu decesul victimei, inculpaţii au fost condamnaţi la cîte 10 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Doi tineri au fost reţinuţi pentru furt şi tentativă de omor

Doi tineri de 22 şi 23 de ani, domiciliaţi în oraşul Rîşcani şi municipiul Bălţi, au fost reţinuţi de poliţie pentru tentativă de omor şi răpire a unui mijloc de transport.

Potrivit poliţiei, în noaptea spre 17 noiembrie curent, oamenii legii au observat un automobil de model ”VAZ” ce se deplasa neregulamentar pe una din străzile din Bălţi.

Conducătorul auto a fost somat să oprească, însă acesta nu s-a conformat. Angajaţii poliţiei au blocat deplasarea automobilului. La reţinere, unul dintre tinerii din maşină a opus rezistenţă, aplicînd poliţiştilor mai multe lovituri cu cuţitul în regiunea pieptului şi peste mîini.

Unul dintre poliţişti se află internat la Spitalul Municipal din Bălţi, iar celălalt a fost recent externat.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că automobilul în care se aflau suspecţii a fost răpit de la un locuitor al municipiului Bălţi. Tinerii sînt cercetaţi penal şi riscă pînă la 15 ani de închisoare.

Patru persoane au fost reţinute pentru trafic de substanţe narcotice

Patru persoane, cu vîrste cuprinse între 23 şi 55 de ani din municipiul Bălţi, au fost reţinute recent de poliţie, fiind suspectate de comercializarea ilegală a substanţelor narcotice.

Poliţiştii au stabilit că în fruntea grupării se afla unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din regiunea de nord a ţării.

În cadrul percheziţiilor efectuate în automobilul şi locuinţele suspecţilor, forţele de ordine au ridicat un automat de model „Saiga”, 20 de cartuşe, deţinute ilegal, două pistoale pneumatice de model „Baikal”, 600 grame de marijuana, circa 17 grame de haşiş şi zece pahare de mac fărîmiţat.

În prezent, suspecţii sînt cercetaţi penal şi riscă pînă la 15 ani de închisoare. Totodată, forţele de ordine au identificat 15 persoane care au confirmat implicarea bănuiţilor în comercializarea drogurilor.

Un bătrîn din capitală şi-a pierdut viaţa într-un incendiu

Un bărbat în vîrstă de 74 de ani din capitală şi-a pierdut viaţa într-un incendiu.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, incendiu a mistuit o parte a unei case de locuit, situată pe strada Drumul Schinoasei din oraşul Codru. Serviciul 901 a fost alertat la ora 11.15 minute, iar la faţa locului au fost trimise două autospeciale. Pompierii au stabilit că focul a cuprins 14 metri pătraţi din locuinţă, în interior fiind depistat corpul neînsufleţit al unui bărbat de 74 ani.

Circumstanţele şi cauza incendiului urmează să fie stabilite de către angajaţii SPCSE.

Sursa: Moldpres