INFRACŢIONAL

Autorii dublului omor din Corjova, condamnaţi la 12 de închisoare

Instanţa de judecată a condamnat la 12 ani de închisoare doi bărbaţi, care în septembrie 2013, au comis un dublu omor în satul Corjova, raionul Criuleni. Audiaţi de procurori, făptaşii şi-au recunoscut vina, transmite IPN cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale. Corpurile neînsufleţite ale victimelor au fost descoperite de nişte localnici, într-o vagonetă, iar peste cîteva zile au fost reţinuţi autorii dublului asasinat. Din materialele cauzei penale rezultă că între bănuiţi şi victime s-a iscat o ceartă, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice. Bănuiţii le-au aplicat victimelor multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, după care i-au strangulat cu un pulover. Sentinţa este cu drept de atac.

Patru poliţişti din Soroca au ajuns pe mîna CNA

Patru ofiţeri ai Inspectoratului de poliţie din Soroca au fost reţinuţi de CNA, fiind bănuiţi de extorcarea a 3 mii de dolari de la un localnic, ca să nu-l tragă la răspundere penală pentru un pretins omor. Potrivit unui comunicat al CNA, denunţătorul susţine că oamenii legii îl ameninţau cu dosar penal pentru uciderea unui boschetar. Asta chiar dacă omul ar fi decedat în urma unei intoxicaţii, şi nu a fost omorît. Poliţiştii vor fi cercetaţi pentru corupere pasivă şi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă pînă la 10 ani de închisoare. De la începutul anului, 12 poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru implicarea în diferite acte de corupere. 

Soţ şi soţie morţi într-un accident lîngă Ceadîr-Lunga

Un bărbat de 29 de ani şi soţia acestuia, de 27 de ani, au decedat pe loc în urma unui accident rutier produs în seara zilei de joi, 20 februarie, pe traseul care leagă localităţile Tomai şi Ceadîr-Lunga. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, maşina în care se aflau soţii s-a lovit într-un copac pe marginea carosabilului. Şoferul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive. De la începutul acestui an, în accidente rutiere şi-au pierdut viaţa 35 de oameni.

(IPN)