INFRACŢIONAL

Un poliţist va face puşcărie după ce a extorcat 2000 de lei

Un inspector al Poliţiei Rutiere din Soroca a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a pretins 2000 de lei de la un şofer. Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în ianuarie curent poliţistul a stopat un automobil la volanul căruia se afla un bărbat în stare de ebrietate alcoolică. Poliţistul a pretins de la şofer 2000 de lei pentru a nu documenta cazul şi pentru a-l scuti de examenul medical privind stabilirea stării de ebrietate. Cîteva zile mai tîrziu inspectorul a fost reţinut în flagrant de ofiţerii şi procurorii anticorupţie imediat după primirea banilor în biroul său de serviciu. Poliţistul a fost condamnat recent la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani. Prin aceeaşi sentinţă omul legii a fost amendat cu 10 mii de lei şi privat de dreptul de a exercita funcţii publice în cadrul MAI pe un termen de doi ani.

Reţinuţi după ce au furat un terminal de plăţi dintr-o bancă

Doi tineri de 18 şi 25 de ani, originari din raioanele Călăraşi şi Căuşeni, au fost reţinuţi în flagrant delict de poliţie, după ce au furat terminalul de plăţi electronice din sediul unei bănci comerciale din sectorul Rîşcani al capitalei. Potrivit poliţiei, incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi, în jurul orei 05.00. La ieşirea din bancă ei au fost imobilizaţi de forţele de ordine. În urma percheziţiei, asupra lor au fost depistate două cuţite de vînătoare, telefoane mobile şi alte bunuri materiale. Suspecţii şi-au recunoscut faptele şi sînt cercetaţi penal pentru furt. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o amendă de la 6 000 la 20 000 lei sau închisoare de pînă la patru ani.

Un tînăr va sta la închisoare după ce a omorît o femeie la care stătea în gazdă

Un tînăr de 22 de ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a omorît o femeie la care stătea în gazdă. Potrivit Procuraturii Generale, în octombrie 2012, tînărul şi bătrîna care locuiau în aceeaşi odaie s-au luat la ceartă. Agresorul a strangulat femeia, i-a smuls proteza dentară pe care o considera ca fiind din metal preţios, după care a sustras din casă bijuterii în valoare de peste o mie de lei. Inculpatul a părăsit locul crimei lăsînd victima să zacă în locuinţă. Corpul neînsufleţit al bătrînei a fost găsit abia în ziua următoare de către vecini. Inculpatul a mai fost condamnat şi pentru un jaf comis în luna august a aceluiaşi an, după ce a atacat în stradă un tînăr de la care a sustras telefonul mobil. Pentru omor intenţionat, furt şi jaf, inculpatul a fost condamnat la 16 ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Sursa: Moldpres