Incident de securitate pe aeroportul din Munchen

Poliţia germană a închis unul dintre terminalele de la aeroportul din Munchen după ce o persoană a trecut neverificată de punctul de securitate, scrie News.ro citînd Deutsche Welle. Incidentul a determinat anularea sau amînare mai multor zboruri, inclusiv a unei curse dinspre Sibiu şi retur.

Poliţia federală din Bavaria a comunicat pe Twitter că o persoană neidentificată a pătruns în zona securizată a aeroportului din Munchen fără să fie verificată. Căutările pentru persoana neidentificată au oprit operaţiunile la al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania, la terminalul 2. Două ore mai tîrziu, Poliţia a încheiat căutările şi a informat că zborurile în zona Schengen vor reîncepe în curînd. Poliţia nu a comunicat dacă persoana respectivă a fost găsită.

Unii călători au scris pe reţelele sociale că nu au avut voie să părăsească avioanele în care se aflau iar alţii s-au plîns de întîrzieri şi anulări de zboruri. Unii au postat poze cu cozi imense la Terminaul 2, care este folosit în mare parte de compania aeriană germană Lufthansa şi partenerii săi. Incidentul a afectat şi o cursă care ar fi urmat să ajungă la Sibiu şi o alta Sibiu - Munchen.