IN MOLDOVA INCEPE ULTRA-MARATONUL RUBICON

Începînd de astăzi, 19 februarie, în Republica Moldova începe ultra-maratonul Rubicon, care va dura trei zile. 200 de sportivi din întreaga țară vor lua startul competiției de alergare din cel mai sudic punct al țării – piața principală din satul Giurgiulești. Participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor traversa 12 raioane vestice.

Potrivit unui comunicat de presă al sporter.md, cursa de ștafetă va dura 54 de ore și 42 de minute. Traseul este împărțit în 42 de etape, iar fiecare etapă urmează a fi parcursă de un grup mic de alergători. Pentru fiecare dintre etapele parcurse, participanții obțin insigne sub forma stemei raionului. Alergătorii care parcurg mai multe etape devin cîștigători și sînt premiați. Participanții vor ajunge la linia de sosire pe 21 februarie în orașul Briceni. Harta detaliată a traseului poate fi găsită online.

Rubicon este o competiție de alergare cu un format unic pentru Moldova. Deoarece reprezintă trei zile de alergare la limita posibilităților, competiția este o adevărată provocare pentru toți cei care se numesc alergători de ultra-maraton.

Sursa: IPN