IMPOSTORII POLITICI „DEMOCRATI” AI LUI PLAHOTNIUC

Scindare în PDM? Nu, decriminalizare!

Plecarea sau, mă rog, evadarea din PDM a celor şase aşa-zişi democraţi nu este, aşa cum şi-ar dori ei, o ştire senzaţională, una care să ne ia piuitul, iar asta deoarece era previzibilă. După cum deja se ştie, cei şase fugari politici sînt Andrian Candu, Corneliu Padnevici, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Sergiu Sîrbu și Repeșciuc Grigore. „Vrem să facem o echipă eficientă, vrem fapte, nu vorbe.” „Vom monitoriza activitatea Guvernului, vom fi deschiși pentru colaborare și vom avea grijă ca Moldova să continue pe drumul european”, a spus Andrian Candu, fără jenă de penibilul situaţiei în care se află, rostind o frază sforăitoare la dictarea criminalului său naş de cununie Plahotniuc.

De altfel, „politicianul civil subaltern” Candu a şi declarat că plecarea din PDM a fost precedată de o convorbire telefonică purtată cu Plahotniuc. El a spus că a simţit „o datorie morală” ca să-l sune la vizuina lui. Cînd în ecuaţia Plahotniuc-Candu este invocată moralitatea, fără nici o nuanţă apreciativă, ci din instinctul omului cinstit, nu poţi să nu-ţi aduci aminte de o frază oribilă a nazistului Göring: „Cînd aud cuvîntul cultură, pun mîna pe armă”. În cazul dat, cuvîntul „cultură fiind înlocuit cu „moralitate” în cazul celor doi, iar asta ca instinct de autoapărare.

Plecarea acestora din PDM poate fi interpretată, logic şi real, şi din perspectivele pe care le vom aborda în continuare. La o primă reacţie, am fi tentaţi să ne oprim la aprecierea că gestul celor şase este lăudabil prin aceea că i-au rămas credincioşi lui Plahotniuc pînă la capăt, că sînt camarazi şi prieteni loiali pînă la moarte. În fond, ei sînt nişte creaţii politice artificiale ale mafiotului fugar. Din această perspectivă, însă, ataşamentul lor de Plahotniuc pînă la capăt poate fi apreciat ca fiind o complicitate cu tot dezastrul pe care acest personaj odios l-a produs acestei ţări. Asta aduce a „iz penal”!

Să ne amintim că Vladimir Cebotari, mai întîi, iar mai apoi Sîrbu şi Candu se plîngeau de „persecutări politice” prin instrumentarea unor dosare penale. În acest context, putem cel puţin bănui că măcar cei trei au părăsit PDM pentru că nu au reuşit să-i corupă pe actualii guvernanţi ca să-i ierte de complicitatea lor criminală cu Plahotniuc. Prin acest gest disperat de „disidenţă” ei îşi vor exagera şi mai mult statutul de aşa-zişi persecutaţi politic, indiferent de veridicitatea vinovăţiilor penale care îi incriminează pe unii dintre ei. De asemenea, fiţi siguri, ei vor continua să ne sfideze inteligenţa şi bunul simţ cînd îi vor critica pe guvernanţi, invocînd „principii, valori şi opţiuni proeuropene profunde”, adică exact tot ceea ce ei au pîngărit cu obscenitate sub comanda lui Plahotniuc.

Atît de murdăriţi sînt aceşti impostori politici şi atît de corupţi încît nu vor dori o alianţă cu ei nici măcar „disperaţii politic” Maia Sandu şi Andrei Năstase, ci poate doar Şor, căci sînt „locatarii aceluiaşi coteţ politic mafiot”. În frunte cu Andrian Candu, aceşti demisionari din PDM îşi permit suprema, am zice, obrăznicie de tip interlop atunci cînd vorbesc despre imaginare „presiuni” la care ar fi fost supuşi pentru a fi de partea actualei guvernări. Tocmai ei! De parcă cineva ar avea nevoie de ei! De parcă ei înşişi nu ar fi fost „avocaţii diavolului” şi n-ar fi fost uneltele opresive ale lui Plahotniuc în cea mai neagră perioadă din istoria acestei ţări, cînd au instaurat cea mai cruntă teroare asupra moldovenilor, cele mai diabolice metode de presiune, şantaj şi de jefuire a Republicii Moldova, iar toate acestea sub acoperirea politică a PDM-ului oligarhizat şi mafiotizat de ei!

În altă ordine de idei, solidarizarea celor demisionari din PDM, ca fiind cei mai fideli complici ai lui Plahotniuc, ne face să înţelegem că anume ei erau nucleul politic dur al celui mai criminal partid din istoria politică a acestei ţări, iar asta în perioada în care a fost controlat cu stricteţe de către Plahotniuc şi camarila lui servilă.

Plecarea lor din PDM nu înseamnă scindarea acestui partid, ci decriminalizarea lui!

Mihai CONŢIU