IGOR POPA SUSTINE CA FILAT SI PLAHOTNIUC AU RAMAS PRIETENI PINA-N ULTIMA CLIPA

Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin pînă în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii. Declarații au fost făcute în cadrul unui talk-show televizat.

„Plahotniuc și-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l țină acolo izolat în celulă să tacă și asta s-a întîmplat. Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon și Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni pînă-n ultima clipă.

Filat povestea că Plahotniuc într-o seară i-a făcut o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni, s-a îmbătat și nu ajungea pînă la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sînt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar, cooperează pînă în ziua de astăzi și vorbesc la telefon pînă acum. Comunicarea între Filat și Plahotniuc a fost regulată”, a declarat Popa.

El a mai afirmat că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc este acum cercetat în Statele Unite ale Americii pentru spălare de bani. „Plahotniuc este un individ care la moment e cercetat pentru spălare de bani în SUA. Eu fac parte dintr-o asociație destul de puternică de avocați la nivel mondial. Colegii mei din New York sînt cunoscuți cu acest caz. În afară de asta eu personal am comunicat cu doamna procuror general care gestionează cazul Plahotniuc în SUA pentru spălare de bani”, a spus Popa.