IGOR DODON EFECTUEAZA O VIZITA DE LUCRU IN ORASUL OMSK, FEDERATIA RUSA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în orașul Omsk, la invitația guvernatorului regiunii Omsk, Aleksandr Burkov.

Agenda vizitei prevede participarea la manifestările organizate cu prilejul Zilei orașului, o întrevedere cu primarul orașului Omsk, Oksana Fadina, cu guvernul şi cu oamenii de afaceri din Omsk, precum şi cu mitropolitul de Omsk şi Tavricevsk Vladimir.

În cadrul întrevederilor, interlocutorii vor aborda subiectul privind o eventuală cooperare între regiunea Omsk şi unul dintre raioanele Republicii Moldova. Președintele țării a menționat faptul că deja au fost semnate peste 20 de acorduri de colaborare interregională între raioanele Republicii Moldova și regiunile Federației Ruse.

În context, șeful statului a menționat că pentru ţara noastră este oportună stabilirea relaţiilor de parteneriat cu Federaţia Rusă şi cu regiunile acesteia. “Sînt convins că interacţiunea noastră cu regiunea Omsk va fi un exemplu bun în acest sens”, a specificat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova