IGOR DODON: DUPA DEMISIE, CONDUCEREA PD AR PUTEA INCERCA SA PARASEASCA TARA

Președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile vor iniția investigații pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

Conducerea Partidului Democrat ar putea să părăsească țara după declarația privind retragerea de la guvernare. O astfel de presupunere a făcut președintele țării Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ”RTR-Moldova”.

”Nu exclud că cineva din conducerea Partidului Democrat ar putea încerca să părăsească țara pentru că pe Aeroport se află cîteva avioane private. Dar asta nu-i va salva, oriunde s-ar ascunde, în lumea actuală oricine poate fi găsit”, a spus Dodon.

Președintele a subliniat că noua guvernare va iniția cercetări pentru a scoate la iveală încălcările și crimele comise cu complicitatea sau participarea nemijlocită a fostei puteri.

Vineri, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PDM a fost luată decizia cu privire la retragerea de la guvernare a formațiunii. Potrivit vicepreședintelui partidului Vladimir Cebotari, democrații pleacă de la guvernare prin demisia in corpore a Guvernului Pavel Filip.

Anterior, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că ”șantajul și amenințările, utilizarea structurilor paramilitare pentru a crea o stare de frică în societate, agresarea reprezentanților presei, nerecunoașterea noului guvern învestit și emiterea unor hotărîri ilegale sînt acțiuni care nu vor rămîne nepedepsite".

Sursa: sputnik.md