IGOR DODON: COMISIA DE LA VENETIA DE CITEVA ORI S-A EXPUS FOARTE CLAR ASUPRA ROLULUI PRESEDINTELUI IN DEBLOCAREA CRIZEI POLITICE

Ex-președintele Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, a prezentat opinia Comisiei de la Veneția despre rolul șefului statului la deblocarea crizei politice. Într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, Dodon a scris că există o concluzie fermă a Comisei, care spune că “Dizolvarea Parlamentului în cazul cînd deputații sînt gata sa voteze un guvern și adîncirea crizei constituționale sau crearea unei noi crize poate fi chiar considerată o violare a obligațiilor constituționale a Președintelui ca putere neutră”.

“Interesant ce vor zice așa numitele forțe politice proeuropene și tot felul de experți dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a dnei președinte. Sau cînd este convenabil tot ce spun europenii e sfînt și nu se discută, iar cînd nu este convenabil, se poate de nu atras atenție la poziția ferma a partenerilor de dezvoltare”, a mai scris Dodon.