IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE DE RAMAS BUN CU AMBASADORUL FRANTEI IN R. MOLDOVA

Președintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu dl Pascal Vagogne, Ambasador al Franţei în Republica Moldova.

Șeful statului a apreciat înalt relaţiile de cooperare moldo-franceze, subliniind faptul că în anul curent celebrăm cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Franceză.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a exprimat mulţumiri pentru asistenţa acordată țării noastre în diverse domenii de interes reciproc.

“Am pledat pentru aprofundarea cooperării comercial-economice, pentru intensificarea dialogului diplomatic dintre țările noastre precum și pentru dinamizarea contactelor la nivel înalt, care vor amplifica cooperarea existentă între statele noastre și creşterea volumului schimburilor comerciale”, a menţionat șeful statului.

Igor Dodon l-a anunțat pe diplomat că în curînd v-a semna un Decret prin care v-a conferi ”Ordinul de Onoare” Ambasadorului Pascal Vagogne în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială în dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale.

Președintele ţării și-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, colaborarea productivă și eficientă între țările noastre, va continua.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova