„GUGUŢĂ” INVITĂ LA TEATRU

Teatrul municipal de Păpuşi „Guguţă” îşi deschide a XXI stagiune pe 19 septembrie, cu spectacolul „Motanul încălţat”, de Charles Perrault.

„Imediat după deschiderea stagiunii, în 2-3 săptămîni, aducem şi premiera „Hai la drum spre Santaron”, o piesă scrisă de Laurenţiu Budău. Concomitent, suntem în lucru la piesa „Hîrzobul” de acelaşi autor. Şi dacă tot suntem în anul Spiridon Vangheli, teatrul va monta şi o piesă ca omagiu adus domniei sale. Pentru sfîrşitul anului avem preconizate spectacole de sărbătoare”, a comunicat directorul teatrului, Gabriela Lungu.

Tot pentru acest an, teatrul are programate un şir de turnee şi festivaluri internaţionale – la Cluj-Napoca şi Galaţi, România, la Nikolaev, Ucraina, la Belgorod, Rusia şi în Franţa. Pentru luna octombrie este prevăzută deschiderea studioului de creaţie pe lîngă teatru, unde copiii talentaţi vor lua ore de dramaturgie, vorbire scenică etc.

„Aşteptările pentru această stagiune sunt mari, dar mai întîi de toate ne dorim menţinerea tuturor spectatorilor pe care îi avem şi să aducem alţii noi”, a menţionat directorul.

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub Căciula lui „Guguţă”, ediţia a VIII-a, va avea loc în luna mai şi va aduna la Chişinău colective artistice cu renume din mai multe ţări ale lumii.

Toate spectacolele la Teatrului municipal de Păpuşi „Guguţă” încep la ora 11 00.

Sursa: IPN