GRUPUL ITALIAN IEZZI VREA SA INVESTEASCA IN R. MOLDOVA

Grupul italian Iezzi vrea să investească în Republica Moldova. De curînd cîțiva dintre conducătorii companiei au vizitat țara noastră pentru a se documenta în privința posibilităților de investiție.

„A fost o cerință din partea unui grup care vor să dezvolte ceva nou într-o țară nouă, în afara Italiei. Am zis de ce să nu veniți în Moldova, pentru că avem anumite avantaje”, povestește Cristina Maimescu, titular Șarm Comunicare.

„Activitatea noastră se rezumă la producția gipscartonului pentru construcție și profile metalice. Vrem să dezvoltăm aici ceva ce încă nu este nicăieri în Europa de Est. Moldova este aproape de țările cu care noi lucrăm - Rusia, Belarus, Ucraina, România - de aceea am ales-o ca să fie mai aproape de clienții noștri. Vrem să deschidem aici o fabrică de producere a produselor din metal, cu o investiție de circa 1,5 mln de euro. Numărul locurilor de muncă va fi în jur de 30 - 35”, spune Gian Paolo Iezzi, manager general Gruppo Iezzi.

Italienii s-au arătat interesați să dezvolte o afacere într-o Zonă Economică Liberă.

„Situația actuală din Zonele Economice Libere ne oferă o garanție din partea statului pentru 10 ani. Pornind de la informația pe care o deținem, noi vom face un proiect pentru 10 ani și vom dezvolta acel segment de piață de care sîntem interesați. Obținînd anumite rezultate desigur vom putea reinvesti venitul neimpozitat aici în Moldova”, mai menționează Gian Paolo Iezzi.

Decizia finală privind investiția în Republica Moldova urmează să fie aprobată pînă la finele anului curent.

„Moldova este văzută ca o țară săracă cu un salariu mediu mult mai mic decît cel la nivel european. Un cetățean al Republicii Moldova, cu un salariu care îl are în Italia, poate veni aici să locuiască sau să întrețină pe cineva, părinți, rude, prieteni. Sînt sigur că Moldova se va dezvolta, vor fi implementate proiecte care vor duce la creștere economică. Cu siguranță infrastructura trebuie îmbunătățită. Asta va fi o oportunitate pentru ca și mai mulți investitori să vină aici”, conchide omul de afaceri italian.

Victoria DUMBRAVĂ (agora.md)