FC BARCELONA, “DEMOLATĂ” LA MUNCHEN

Bayern Munchen a făcut un meci perfect cu Barcelona, marţi seară, impunîndu-se cu scorul de 4-0 în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Thomas Muller 25, 82, Mario Gomez 49 şi Arjen Robben 73 au marcat golurile gazdelor. Prestaţia bavarezilor i-a făcut pe mulţi să creadă în spusele antrenorului Heynckes care a declarat că "acesta este cel mai bun Bayern din toate timpurile". Barcelona a fost previzibilă şi de nerecunoscut pe "Allianz Arena", gazdele reuşind să anihileze toate vedetele catalanilor. Cotidianul francez L’Equipe a titrat, mai în glumă, mai în serios, după meci, că Bayern este calificată în proporţie de 99,94% în semifinale. Ziarul catalan El Mundo Deportivo a titrat: "Catastrofă la Munchen".

Antrenorul secund al Barcelonei, Jordi Roura, a recunoscut supremaţia lui Bayern. "Bayern trebuie felicitată. Este foarte puternică şi mai ales din punct de vedere fizic. În prima repriză nu am jucat chiar rău, dar în a doua ei au înscris repede şi apoi ne-au dominat. Ne-a lipsit prospeţimea pentru a juca de le egal la egal cu ei", a spus tehnicianul. "Au fost superiori. Nu ne rămîne decît să facem un joc frumos în retur, pentru suporterii noştri. Nu am nimic de spus despre arbitraj, nu caut nicio scuză", a spus fundaşul Gerard Pique, lăsînd să se înţeleagă că nu mai crede în calificare, deşi în optimi Barca a învins cu 4-0 pe Milan. Titularizat după ce în ultima săptămînă s-a confruntat cu probleme medicale, Lionel Messi a declarat: "A fost o înfrîngere dureroasă. Eu am jucat pentru că m-am simţit bine şi în formă pentru această seară. Trebuie să ne revenim pentru meciul retur şi pentru cele din campionat".

Jupp Heynckes a spus că "Bayern a avut prestaţii foarte bune pe durata întregului sezon şi la fel s-a întîmplat şi în meciul cu Barcelona". "Disciplina noastră tactică a fost cu adevărat impresionantă. Aceasta era o condiţie necesară pentru a cîştiga acest meci", a spus francezul Franck Ribery. "Am profitat de punctele slabe pe care le are Barcelona. Ne-am pregătit pentru asta", susţine căpitanul Philipp Lahm. Mijlocaşul Arjen Robben a concluzionat: "Barcelona a dominat fotbalul european în ultimii cinci ani, iar faptul că am învins categoric o asemenea echipă ne face să fim mîndri de noi. Dar noi nu ne entuziasmăm foarte mult, pentru că ştim că ne aşteaptă şi un meci retur".

Borussia a confirmat transferul lui Gotze

Clubul german de fotbal Borussia Dortmund a confirmat transferul mijlocaşului Mario Götze la proaspăta campioană Bayern Munchen. "Mario Gotze şi agentul său au informat clubul Borussia Dortmund în urmă cu cîteva zile că Gotze ar dori să fază uz de clauza sa de reziliere a contractului pentru a pelca la Bayern Munchen pe 1 iulie", se arată în comunicatul publicat de site-ul oficial al Borussiei. Clauza de cumpărare a lui Gotze este de 37 de milioane de euro, astfel că el devine cel mai scump fotbalist german din toate timpurile, după Mario Gomez (transferat de la Stuttgart la Bayern, 30 de milioane euro), Manuel Neuer (de la Schalke la Bayern, 22 milioane) şi Mesut Ozil (de la Werder Bremenla Real Madrid, 18 milioane). Preşedintele executiv al clubului din Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a declarat că este foarte dezamăgit, dar a precizat că Götze şi agentul său au acţionat în limitele regulamentului. Totuşi, Dortmund, care a cîştigat titlurile de campioană în 2011 şi 2012, nu a fost contactată pînă în prezent de Bayern. Gotze (20 ani), care mai avea contract cu Borussia pînă în 2016, este a doua lovitură dată de Bayern în acest an, după ce s-a înţeles cu antrenorul Pep Guardiola să preia formaţia din vară.