EURO 2016. ANTOINE GRIEZMANN A SALVAT FRANTA IN “OPTIMI”

Naționala de fotbal a Franței, gazda Euro 2016, s-a calificat în sferturi de finală, după ce a trecut de Irlanda cu scorul de 2-1 (0-1), în meciul care s-a disputat duminică la Lyon în optimi de finală.

Irlanda a deschis scorul în minutul 2, prin penalty-ul lui Robbie Brady. Franța a revenit în actul secund, cu golurile lui Antoine Griezmann din minutele 57 și 61.

Franța, după o repriză a doua mult mai bună, s-a impus pe merit, în fața unui adversar curajos, dar limitat.

Portarul Hugo Lloris a purtat cu această ocazie pentru a 55-a oară banderola de căpitan al naționalei Franței, depășind recordul deținut de actualul selecționer al echipei, Didier Deschamps.

Griezmann este unul din golgheterii competiției, cu trei reușite.

În sferturi de finală, Franța nu va conta pe Kante și Rami, pentru cumul de cartonașe.

Franța va întîlni în sferturi învingătoarea din meciul Anglia - Islanda.

Naționala de fotbal a Poloniei s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Euro 2016, după ce a învins formația Elveției cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, sîmbătă, pe stadionul "Geoffroy-Guichard" din Saint-Étienne, scorul fiind egal, 1-1 (1-0), după 120 de minute.

Selecționata de fotbal a Țării Galilor s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Euro 2016, sîmbătă, după ce a învins reprezentativa Irlandei de Nord cu scorul de 1-0 (0-0), sîmbătă, pe stadionul "Parc des Princes" din Paris, în optimile de finală ale competiției. Duelul dintre cele două debutante la un turneu final continental a fost decis de autogolul lui Gareth McAuley (75).

Echipa de fotbal a Portugaliei s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2016, sîmbătă seara, după ce a învins formația Croației cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), în prelungiri, pe stadionul "Bollaert-Delelis" din Lens.

Soarta meciului și a calificării s-a decis după un contraatac purtat de Nani, în care Cristiano Ronaldo a avut o contribuție majoră, un șut respins de portar, iar Ricardo Quaresma a marcat golul (117). Mingea lui Cristiano Ronaldo a însemnat primul șut pe poartă din acest meci pentru ambele echipe.

În sferturile de finală, Portugalia va întîlni Polonia, în data de 30 iunie, la Marsilia.

Sursa: romaniansoccer.ro