Dupa ce-au ramas fara haine, intervine PCCOCS

Doamne, dar multe lucruri de-a-ndoaselea se mai întîmplă în lumea asta! În Occident, o mulțime de băbuțe își amintesc că au fost violate în urmă cu 50 de ani de un mare actor sau cunoscut politician, că transgenderii obțin interzicerea Crăciunului pentru ”că-i ofensează”, că homosexualii și lesbienele au decis că Iisus și Fecioara Maria ar fi fost ”pe invers” și alte aberații criminale. În Republica Moldova, normalitatea a ajuns să fie arbitrată de ”mortăciuni politice” ca Mihai Ghimpu și ”puii lui” multiplicați, iar Justiția încă mai continuă să se ghideze după legi noi proeuropene inspirate din fosta legislație a URSS. A, dar doream să ne referim la altceva, la două cazuri judiciare îmbrăcate și dezbrăcate!

Abia în ziua de 10 Februarie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a membrilor unui ”grup criminal organizat”, care prin contrabandă au introdus în țară, prin regiunea transnistreană, mărfuri de peste 800 mii lei, în Toamna anului 2018. Marfa adusă de la piața „KM 7” din Odessa și introdusă ilegal în țară era constituită din vestimentație și încălțăminte de branduri scumpe pentru bărbați, femei și copii. Inculpații sunt trei bărbați, cu vîrste cuprinse între 25 și 35 de ani, fără antecedente penale. Potrivit legii, pentru faptele comise, inculpații riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Prin comparație, nu vom da exemple cu tipi condamnați la 5, 7 sau 10 ani de pușcărie pentru omucidere, ci cazul unui bărbat în vîrstă de 56 de ani, reținut la începutul anului trecut, care a fost condamnat recent la 10 ani închisoare pentru că ar fi exploatat sexual un adolescent.

În concluzie, trei bărbați, cu vîrste cuprinse între 25 și 35 de ani, fără antecedente penale și probabil fără un loc de muncă salarizat cu măcar 5 mii de lei pe lună,riscă pedeapsa cu închisoarea de pînă la 10 ani pentru că a vrut să-i îmbrace pe moldoveni cu haine mai ieftine decît la fabrica ”Ionel”, iar un nemernic de 56 de ani este condamnat tot cu 10 ani pentru că a dezbrăcat un adolescent pe care, premeditat și ca un sadic, l-a exploatat sexual în repetate rînduri.

Un lucru totuși nu pricepem: cînd aveau cei trei bărbați vîrste cuprinse între 25 și 35 de ani – la data comiterii faptelor, în 2018, sau anul acesta, cînd li s-a expediat dosarul în judecată? (Condesa Sandat Mucles)