DONALD TRUMP SPUNE CA-L VA INVITA PE VLADIMIR PUTIN LA CASA ALBA „LA MOMENTUL POTRIVIT”

Președintele american Donald Trump a declarat că-l va invita la Casa Albă pe omologul său rus, Vladimir Putin, 'la momentul potrivit', fără să detalieze nici cînd și nici în ce circumstanțe ar putea avea loc o astfel de întîlnire, informează vineri EFE.

'Aș spune că da, la momentul potrivit. Nu cred că acum este momentul potrivit, însă răspunsul este da', a răspuns Trump atunci cînd a fost întrebat dacă îl va invita pe Putin la reședința prezidențială. 'Cel mai simplu pentru mine ar fi să spun că nu, nici vorbă, n-o voi face. Ar fi cel mai simplu pentru mine să fac asta, dar ar fi și cel mai stupid lucru pe care l-aș putea face', a adăugat Trump în cadrul unor declarații făcute miercuri la bordul Air Force One, a căror difuzare a fost autorizată joi de Casa Albă.

Comentariile lui Trump au loc după prima întîlnire față în față cu Putin, care a avut săptămîna trecută în marginea summitului G20, desfășurat la Hamburg, în Germania, o întrevedere care a durat mai bine de două ore, mai mult decît dublul prevăzut, și în care — potrivit Casei Albe — magnatul american l-a luat la întrebări pe Putin pe tema presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

În discuțiile sale cu ziariștii, la bordul avionului prezidențial, Trump a susținut că a existat o întrebare pe care a uitat s-o adreseze lui Putin în timpul lungii lor întrevederi. 'Data viitoare cînd mă mai văd cu Putin, îl voi întreba: de partea cui erai de fapt? Pentru că nu cred că ar fi putut fi de partea mea', a declarat Trump, referindu-se la afirmațiile potrivit cărora presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane ar fi avut ca scop favorizarea lui Trump în detrimentul contracandidatei sa democrate, Hillary Clinton.

Sursa: Agerpres