Donald Trump a fost ironizat de liderii lumii la Summit-ul NATO

O scurtă înregistrare video surprinde un grup de lideri care par să comenteze ironic, la dineul oferit de Regina Elizabeth a II-a la Buckingham Palace cu ocazia summitului NATO, ultima conferinţă de presă a Preşedintelui american Donald Trump.

În timp ce principalii lideri ai lumii occidentale se reunesc la Londra, la marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea NATO în 1949, comportamentul lui Donald Trump îi face să zîmbească pe ceilalţi şefi de stat şi de guverne, comentează postul canadian CBC, potrivit News.ro. Înregistrarea a fost difuzată pe reţele de socializare, are 25 de secunde şi a fost filmată la recepţia organizată Marţi seara la Buckingham Palace. În imagini apar premierii canadian Justin Trudeau, britanic Boris Johnson şi olandez Mark Rutte, dar şi Preşedintele francez Emmanuel Macron.

Cei patru, cu paharul în mînă, par să comenteze comportamentul lui Trump la summit.

Ei îi ironizează dorinţa de a avea ”o conferinţă de presă de 40 de minute”. Justin Trudeau comentează, de asemenea, reacţia echipei lui Donald Trump faţă de anumite declaraţii. Ei discutau în apropierea prinţesei Anne, despre motivul întîrzierii lui Emmanuel Macron.

”De asta ai întîrziat?”, întreabă Johnson.

”A întîrziat pentru că a stat 40 de minute în conferinţa de presă”, afirmă Trudeau, discutînd cu Macron şi Johnson, potrivit jurnalului televizat canadian Power & Politics, care a postat înregistrarea pe Twitter.

”I-ai văzut echipa, complet uluită?”, adaugă Trudeau zîmbind. 

Această înregistrare nu este pe placul miliardarului newyorkez, apreciază corespondenta The New York Times (NYT) Maggie Harbeman, pentru că Trump ”detestă ideea ca alţii să rîdă de el”, dar şi pentru că şi-a atacat predecesorii clamînd că ”alte ţări rîd de noi”.

Locatarul Casei Albe a provocat deja rîsete în Septembrie 2018, la Adunarea Generală a ONU, unde a declarat că ”Administraţia sa a realizat în doi ani mai multe decît aproape orice Administraţie din istoria americană”.

Înregistrarea de la Buckingham a provocat numeroase reacţii pe twitter.