Dodon: „Majoritatea parlamentara poate fi formata doar din ACUM si PSRM"

Preşedintele Igor Dodon a declarat că în zilele care urmează îşi va expune o poziție oficială în legătură cu situaţia creată după căderea Guvernului Maia Sandu. „Din cîte văd, majoritate parlamentară nu va fi”, a declarat Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare. „Majoritatea parlamentară poate fi formată doar din ACUM și PSRM. Am văzut că au poziții diametral opuse. Sunt niște ultimaturi expuse”, a declarat Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare.

„Conform procedurilor sunt trei luni de zile, pînă pe data de 12 Februarie. În aceste trei luni de zile, eu trebuie să vin cu inițiativa, cel puțin de două ori, în decurs de 45 de zile, de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru, după care vedem. Dacă obținem votul politic, bine. Dacă nu, alegeri anticipate. Să își asume cei care o sa le provoace”. ”Aici am văzut o poziție comună (ai membrilor Partidului Șor) și cu cei din ACUM că ei vor toți alegeri anticipate. Nu știu v-au spus ei sau nu, ei vor alegeri anticipate. Stranii poziții a două partide cu viziuni diferite”,
 a mai spus Dodon.

Precizăm că PSRM a declarat că este gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dacă blocul va susține un nou premier și o nouă componență a Guvernului. Blocul ACUM însă spune că o vede doar pe Maia Sandu în funcția de premier și nu va accepta nici o altă componență a Executivului.

.