DEPUTATUL EFROSENIA GRETU A PARASIT PDM. MAI AVEM MAJORITATE PARLAMENTARA?

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a confirmat că deputatul Efrosinia Grețu a părăsit formațiunea din care face parte. El a spus că nu s-a așteptat ca ea să facă acest pas și să adere la Pro Moldova a lui Andrian Candu.

Diacov a lăsat să se înțeleagă că cei de la Pro Moldova i-ar fi dat bani deputatului Efrosinia Grețu ca să părăsească Partidul Democrat și, respectiv, majoritatea parlamentară.

În felul acesta coaliția PSRM-PDM rămîne doar cu 50 de deputați. Este adevărat că nici opoziția nu are o majoritate de 51 de mandate, dat fiind că un mandat este deținut de deputatul independent Alexandru Oleinic, care, deocamdată nu și-a anunțat afilierea nici la o tabără.

Grupul Pro Moldova a anunțat pe pagina sa de Facebook că deputatul ales în circumscripția uninominală 41 Leova, Efrosinia Grețu, a aderat la Pro Moldova. Decizia a luat-o inclusiv după consultări cu echipa locală.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a scris pe pagina sa Telegram că, potrivit unor surse, acum cîteva zile liderul PPDA, Andrei Năstase, s-ar fi întîlnit cu oamenii lui Andrian Candu. În cadrul întrevederii, lui Năstase i s-au dat asigurări că grupul Pro Moldova este gata să-l susțină prin vor la funcția de premier. Și ei deja au 52 de voturi pentru acest scop încă de săptămîna trecută. Mai rămîne un lucru: s-o convingă pe Maia Sandu, liderul PAS, să constituie o nouă majoritate parlamentară.

Sursa: sputnik.md