DECLARAŢIE FERMĂ A FRACŢIUNII PLDM ÎN CMC

În consiliul municipal s-a creat o alianţă liberal-comunistă

Fracţiunea PLDM din Consiliul municipal Chişinău (CMC) dă un semnal de alarmă referitor la starea de lucruri din ultima perioadă din CMC şi îndeamnă colegii să revină în albia legalităţii şi transparenţei. Îndemnul a fost făcut de preşedintele fracţiunii PLDM din CMC, Ghenadie Dumanschi, în cadrul unei conferinţe de presă. Această ieşire publică a fracţiunii PLDM vine după ce au fost epuizate celelalte metode de a stopa ultimele evoluţii periculoase din CMC.

Preşedintele fracţiunii PLDM din CMC a spus că, începînd cu luna mai curent, formarea ordinii de zi si votarea proiectelor de decizii se desfăşoară exclusiv prin înţelegerea şi votul solidar între Partidul Liberal şi Partidul Comuniştilor.

„În şedinţa de azi a CMC urmează să asistăm, pentru a treia oară, la un ciudat joc de culise între fracţiunile PL şi PCRM. Mai mult, PL urmează să plătească datoria consilierilor comunişti pentru susţinerea de către aceştia a acaparării clădirii de pe str. Nicolae Iorga pentru sediul partidului”, a spus Ghenadie Dumanschi.

Liderul liberal-democrat din CMC a menţionat că o analiză superficială a ordinii de zi trezeşte un şir de întrebări, care discreditează administraţia municipală. Ghenadie Dumanschi s-a întrebat cum este posibil ca 4 organizaţii necunoscute să solicite primăriei sedii în data de 24 iulie, iar a doua zi proiectele de decizie privind transmiterea către aceste organizaţii a unor importante clădiri separate, de 100-200 metri pătraţi în centrul Chişinăului, să fie deja incluse în ordinea de zi a CMC. Și asta în condiţiile în care alte organizaţii ale societăţii civile din Moldova sunt nevoite să-şi desfăşoare activitatea prin subsoluri sau în spaţii închiriate la preţuri comerciale.

„Care este logica de a împărţi gratis spaţii, dacă însăşi subdiviziunile primăriei se confruntă cu lipsa spaţiilor de lucru. Aceste operaţiuni comune demonstrează formarea unei coaliţii liberal-comuniste în CMC, creată pe principiile unei alianţe de interese private. Şi aceasta coaliţie pare să fie cu adevărat de beton pentru că, pe parcursul ultimilor trei luni, nu a fost înregistrată nici o fisură”, a spus preşedintele fracţiunii PLDM din CMC.

Ghenadie Dumanschi a ţinut să precizeze că fracţiunea PLDM din CMC a fost investită prin votul chişinăuienilor pentru a rezolva problemele cetăţenilor şi de aceea va susţine şi în continuare toate proiectele îndreptate spre dezvoltarea şi modernizarea municipiului Chişinău.

În acelaşi timp, în cazul în care primarul general va continua să consolideze coaliţia dintre PL şi PCRM în consiliu, fracţiunea PLDM anunţă că nu va avea altă ieşire decât să treacă în opoziţie dură faţă de această nouă coaliţie monstruoasă comunist-liberală.

Comunicat al Serviciul de presă
al Partidului Liberal Democrat din Moldova