DE ZIUA CONSTITUTIEI, LIBERALII CU LIMBA, CANDU CU TUPEU INTERLOP

Duminică, 29 Iulie, s-au împlinit 24 de ani de la adoptarea Constituţiei Republicii Moldova, concepută şi redactată după model aproximativ românesc, sub influenţa Declaraţiei de Independenţă al cărei autor de proiect a fost diplomatul român Aurel Preda. Luptătorii de atunci pentru independenţa faţă de fosta URSS, mai iubitori de România, istoria acestei ţări şi limba română, care răcneau şi răcnesc şi acum că sînt rrr-români verzi de cînd i-au înţărcat mamele lor, n-au fost în stare să-şi conceapă singuri o Declaraţie de Independenţă după chipul adevăratelor lor aspiraţii de atunci. Ei au cerut ajutorul unui român care, oricît de bun diplomat a fost, nu avea cum să intuiască realităţile de aici şi nici ce zăcea şi zace şi acum în minţile lor mereu pervertibile cu bani, putere, onoruri nemeritate şi laudă deşartă de sine. Din aceste motive a început şi interminabila vraişte politică, civică şi morală în această mult prea încercată ţară!

 

Limbuţii agramaţi cu o limbă nu neapărat pentru vorbit, ci…

Care-i PRIMA ORĂ din zi care nu le place liberalilor lui Ghimpu şi Chirtoacă şi dorm ca să scape de ea sau ies la proteste? ORA DE GRAMATICĂ ŞI LIMBA ROMÂNĂ!!! „De Ziua Constituției Republicii Moldova, deputații Partidului Liberal au organizat un protest în fața Parlamentului Republicii Moldova prin care cer ca limba română să fie legiferată în Constituție.La final de flashmob, deputații au cîntat "Deșteaptă-te Române". Din 1990 şi pînă acum, aceşti vorbitori de moldo-rusă-română, care au apucat, ani mulţi, să lupte, contra cost, din bani româneşti, pentru limba română şi istoria românilor, n-au fost capabili să înveţe să scrie/rostească în limba română nici la nivelul unui elev român din clasa a IV-a. Agramaţii vor să li se definească o limbă pe care n-o cunosc!

Cînd îi aud pe prăpădiţii de profitori Ghimpu şi Chirtoacă spunînd, pre limba lor, că luptă pentru limba română, mie, ca român nativ, îmi vine să pun mîna pe brişcă (cuţit) şi să le tai limbile! Cînd îi aud că s-au chivernisit şi cu „mîndria de a fi români”, îmi vine să-i castrez, chiar dacă nu le fac prea mult rău. „Avem șanse ca acum (România - n.r.) să iasă mai bine, însă trebuie să nu mai facem comparația cu diverse epoci, ci cu țările alături de care te afli, cu Uniunea Europeană. Să fii pe ultimul loc este rușinos, unii au lansat sloganul Mîndri că sîntem români... Nu știu, e cam rușinoasă situația mai curînd decît generatoare de mîndrie”, a declarat istoricul Lucian Boia la Digi24.ro. 

Fiind Ziua Constituţiei, fiecare s-a exhibat cum a putut, iar Andrian Candu, preşedintele Parlamentului şi finul naşului stăpîn, s-a excitat ca un pervers cu gîndul la Constituţie. Citiţi numai ca să vedeţi cu cît tupeu şi aroganţă de interlop a scris el despre Constituţie, el care este cel mai mare violator al Constituţiei şi mutilării legilor: „Constituția este legea supremă care ne asigură drepturile și libertățile fundamentale. După 24 de ani de la adoptarea ei, încă trebuie să învățăm să luptăm pentru ca aceste drepturi și libertăți să fie respectate și, nu mai puțin important, trebuie să învățăm să o respectăm. Numai așa vom trăi într-o societate liberă, incluzivă și prietenoasă, exact cum scrie în Constituție", a menţionat Candu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Nu mai fac alte comentarii pentru că nu vreau să vă apuce voma şi să vă trezesc instinctul primar de a pune mîna pe par, furcă sau topor!

Mihai CONŢIU