CUM SI-A DAT PLAHOTNIUC CU TOPORUL IN COAIE. CANDU S-A FACUT DE RIS!

Crezind ca sunt mari strategi, si-au taiat singuri craca pe care o calareau, ca boii

 Autor:Mihai CONŢIU

Se pare că Vladimir Plahotniuc îşi plăteşte o armată de analişti şi publicişti cam de pomană. Dornicii fiind să-i intre în graţii, adică să nu-l contrazică sau să-i dea un sfat bun în contradicţie cu ideile lui, ei, probabil, îi spun: Da, şefu’, aveţi dreptate, ce idei geniale vă circulă prin tărtăcuţă!

Aşa cum mulţi dintre noi intuiam, şedinţa Parlamentului din 4 Ianuarie 2015, pentru investirea/votarea Guvernului Ion Sturza, nu a mai putut avea loc din lipsă de cvorum. Aici Vladimir Plahotniuc şi-a dat singur cea mai cumplită lovitură de topor în propriile-i coaie. A crezut că-i genial, dar s-a urinat în propria-i faţă în momentul ultimei sale erecţii.

Băiatul lui de mingi, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, ca un nătîng, anunţînd imposibilitatea desfăşurării şedinţei de votare a Cabinetului Sturza, a spus că urmează ca şeful statului să anunţe, după negocieri cu fracţiunile parlamentare, următoarea nominalizare la candidatura pentru funcţia de prim-ministru.

Serios!? Dacă Plahotniuc şi-a dislocat coaiele cu toporul, Candu s-a auto-castrat cu un bisturiu de mîna a doua. Iată de ce!

Crezînd că sunt mari strategi, iar aici este vorba despre banda lui Plahotniuc, tocmai prin aceea că oligarhul a dat ordin ca să nu existe cvorum în Parlament i-a oferit o oportunitate extraordinară preşedintelui Nicolae Timofti de a-l renominaliza pentru candidatura la această funcţie pe Sturza. Cum?

Simplu: Timofti, legal, îi poate înainta, iarăşi, candidatura lui Sturza din simplul motiv că aceasta nu i-a fost contestată/respinsă de o majoritate parlamentară, în urma unor dezbateri democratice. Asta înseamnă că Guvernul Sturza urmează să fie votat sau respins în urma viitoarei nominalizări. Aşa-i democratic! Timofti chiar este obligat să-l re-nominalizeze pe Sturza ca să afle care-s motivele pentru care este sau nu votat.

După arestarea lui Filat, Plahotniuc, din greşeală în greşeală, merge spre ghilotinarea reală!