CONTRACTUL CU KROLL URMEAZA SA FIE SEMNAT IN CITEVA ZILE

Contractul cu consorţiul format din firmele Kroll şi Steptoe & Johnson LLP privind cea de-a doua etapă a investigaţiei la cele trei bănci devalizate va fi semnat în cîteva zile, a declarat într-o conferinţă de presă prim-ministrul Valeriu Streleţ.

„Încă cîteva săptămîni în urmă negocierile directe cu compania Kroll s-au desfăşurat cu succes. Rezultatul care mi-a fost prezentat de către Banca Naţională este unul satisfăcător pentru Republica Moldova. Condiţiile sînt avantajoase”, a menţionat premierul.

După negocieri compania Kroll urma să prezinte contractul. „Eu cred că e vorba de cîteva zile. Acest subiect a fost abordat şi în discuţiile cu partenerii noştri de dezvoltare. Sîntem aproape de semnarea acestui contract, care urmează a fi pus în executare imediat”, a menţionat Valeriu Streleţ. Contractul va fi semnat de Banca Naţională.

Consorţiul format din firmele Kroll şi Steptoe & Johnson LLP este unicul din cele patru firme cu renume internaţional invitate la concurs care şi-a exprimat disponibilitatea de a efectua cea de-a doua etapă a investigaţiei la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Consorţiul urmează să furnizeze un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacţiile dubioase, au deţinut controlul băncilor şi au beneficiat de pe urma tranzacţiilor investigate. De asemenea, acesta va iniţia măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate, în coordonare cu Banca Naţională, în Republica Moldova şi peste hotare pentru a urmări, reţine şi recupera activele.