CONCURS AL INSTRUMENTIŞTILOR LA CHIŞINĂU

Cea de-a şaptea ediţie a Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti "Antonina Lucinschi" a fost lansată pe 10 septembrie la Sala cu Orgă din capitală.

Larisa Zubcu, directorul Sălii cu Orgă, a specificat că actuala ediţie reuneşte peste 40 de copii, care vor cînta la acordeon, pian, vioară, fluier, flaut, nai, trompetă şi la alte instrumente.

Potrivit Larisei Zubcu, cel mai tînăr participant are cinci ani. Alexandru Saharov este din Chişinău şi cîntă la acordeon. "Totodată, în anul curent s-au înscris mai multe fete la fluier, nai şi flaut. De obicei, fetele aleg să cînte la pian sau vioară", a menţionat directorul Sălii cu Orgă.

Pe 10 septembrie a avut loc şi tragerea la sorţi a participanţilor. La 11 septembrie se va desfăşura prima etapă, eliminatorie. Etapa a doua, finală, va avea loc la 12 septembrie. Concertul de gală şi decernarea premiilor va avea loc la 13 septembrie, în ziua de naştere a Antoninei Lucinschi.

Concursul va fi găzduit de Şcoala de Arte "A. Stîrcea", de liceele de muzică "C. Porumbescu" şi "S. Rahmaninov", precum şi de Sala cu Orgă.

Moldpres