CM-2018: BRAZILIA LA PRIMA VICTORIE DE LA ACEST MONDIAL

Brazilia a obținut extrem de greu prima victorie de la acest Campionat Mondial, învingînd-o pe Costa Rica, 2-0, după golurile lui Coutinho și Neymar din prelungiri.

Brazilienii nu au impresionat mai deloc în primele 45 de minute, iar evoluția lui Neymar a fost modestă. Seleção a înscris în minutul 26, dar golul lui Gabriel Jesus a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

 

Navas, îngerul costaricanilor

Doar două minute mai tîrziu, Navas și-a început recitalul și l-a blocat pe Neymar, care scăpase singur cu goalkeeper-ul costaricanilor.

Ofensiva brazilienilor a fost mai energică în repriza secundă, iar Gabriel Jesus a lovit bara în minutul 50. La aceeași fază, șutul lui Coutinho a fost deviat incredibil de pe linia porții.

Neymar a mai irosit apoi două ocazii mari. Mai întîi, a fost blocat incredibil de Keylor Navas în minutul 56. Tot Neymar a profitat de o eroare a defensivei costaricane, a scăpat singur, dar a ales o finalizare pretențioasă, care s-a dus puțin pe lîngă stîlpul stîng al porții lui Navas.

Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 78. Neymar l-a păcălit pe arbitru, care a dictat penalty, considerînd că brazilianul a fost faultat în careu de Giancarlo Gonzalez. Decizia a fost schimbată însă de sistemul VAR, în ciuda protestelor vehemnte ale brazilienilor.

 

Izbăvirea vine în prelungiri!

Brazilia a deschis scorul in-extremis, în prelungiri, prin Coutinho, care l-a învins pe Navas cu o execuție din cîțiva metri după pasa lui Gabriel Jesus.

Neymar a înscris și el primul său gol de la acest Mondial, fructificînd pasa lui Douglas Costa din minutul 90+7.

Grație victoriei, Brazilia a urcat pe primul loc în grupă, acumulînd 4 puncte. De partea cealaltă, Costa Rica rămîne fără niciun punct după primele două meciuri și e aproape eliminată.

Sursa: gsp.ro