BOP: PSRM AR OCUPA PRIMUL LOC LA ALEGERILE PARLAMENTARE

Dacă duminica viitoare, în Republica Moldova, ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar ocupa locul întîi, obținînd 40% de voturi din partea cetățenilor hotărîți, scrie aif.md.

Aceste rezultate au fost prezentate astăzi, după elaborarea sondajului desfășurat recent de Baromentrul de Opinie Publică. Potrivit sondajului, PSRM depășește de două ori concurentul cel mai apropiat, ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, pentru care sînt gata să voteze 19%. Pe locul trei se plasează Partidul Democrat cu 11%.

Conform sondajului, în parlament ar putea accede și ”Partidul Demnitate și Adevăr” cu 7%, Partidul Șor și PCRM, care vor acumula cîte 6%, anunță aif.md.

Totodată, sondajul atestă că Igor Dodon, președinția și partidul pro-președinte, PSRM rămîn a fi liderii ce se bucură de cea mai înaltă încredere din partea cetățenilor. Sondajul BOP s-a desfășurat în perioada de 19 aprilie - 9 mai. La sondaj au participat 1115 respondenți din întreaga țară. Suplimentar, 409 de respondenți în Chișinău și 200 - în Bălți. Marja de eroare pentru întreaga țară este de +/-3%, în Chișinău - +/-4%, iar în Bălți - +/- 6%, prezintă aif.md.

Sursa: socialistii.md