BICARBONATUL DE SODIU. 7 UTILIZARI LA CARE NU TE-AI GINDIT

Se știe cît de eficient este bicarbonatul de sodiu pentru a-ți albi dinții sau pentru a scăpa de mirosurile grele din frigider. Este o substanță versatilă, cu zeci de întrebuințări pentru sănătate, pentru frumusețe și pentru casa ta. Iată cîteva utilizări mai puțin cunoscute.

Cel mai delicat scrub pentru ten și corp

Odată la 2 sau 3 săptămîni, este indicat să exfoliezi delicat pielea de pe corp și de pe față. Un exfoliant de calitate este destul de scump, dar tot conține diverse substanțe și coloranți care ar putea să irite un ten sensibil. Folosește mai bine bircarbonat de sodiu, înmuiat cu apă caldă pentru a obține o pastă delicată. Are și marele avantaj de a scoate petele de pe ten și ajută pielea să se hidrateze mai bine la duș.

Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute

Folosește o pastă din bicarbonat, foarte puțină apă și cîteva picături de săpun lichid pentru mîini pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de ceapă, de usturoi sau de pește. Tot bicarbonatul este bun și pentru a scăpa de petele persistente de pe mîini, dacă ai curățat nuci sau vișine pentru dulceață.

Curăță eficient obiectele sanitare

Combină bicarbonat de sodiu cu sare grunjoasă și puțină apă pentru a obține o pastă abrazivă care curăță eficient cada, chiuveta și toate obiectele sanitare din baie. Dacă ai rămas fără detergent, este o soluție excelentă. De asemenea, poți apela la această soluție și dacă ești adepta metodelor cît mai naturale și non toxice de a curăța casa.

Curăță și împrospătează echipamentul de sport

Tricourile, treningul sau pantofii sport capătă mirosuri grele și sînt pline de transpirație. Pune-le la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu și apoi în mașina de spălat. Vei vedea la final că miros a haine proaspete și se păstrează mai bine culorile.

Detergentul lichid este mai eficient cu bicarbonat

Adaugă cîteva linguri de bicarbonat în detergentul lichid cînd îl pui în mașina de spălat. Bicarbonatul ajută la curățarea petelor și face lenjeria de pat sau de corp mult mai albă. În plus, elimină mult mai bine petele de transpirație.

Bicarbonatul de sodiu curăță și mașina

Poți folosi o pastă din bicarbonat și apă pentru a lustrui farurile mașinii, oglinzile sau roțile, dacă acestea au căpătat ușoare urme de rugină sau de ulei și noroi.

Înlătură mirosul greu din pantofi sau din aspirator

Pantofii sport și nu numai, chiar și cei eleganți din piele sau ghetele capătă, în timp, un miros greu de la transpirația picioarelor. Imediat după ce te descalți, presară în interiorul lor un strat consistent de bicarbonat și lasă-l să acționeze cel puțin o zi. Apoi curăță bicarbonatul cu o perie.

Presară bicarbonat și pe covoare înainte să aspiri. El va pătrunde în aspirator și va neutraliza mirosul greu de praf din filtre sau din sacul în care se adună mizeria.

Sursa: libertatea.ro