ARTUR IONIŢĂ A FOST DESEMNAT FOTBALISTUL ANULUI ÎN MOLDOVA

Mijlocaşul Artur Ioniţă, legitimat la echipa italiană Verona din Serie A, a fost desemnat de Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) cel mai bun jucător moldovean în anul 2014.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfăşurată la Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”. El a transmis un mesaj de mulţumire prin Internet. ”Mulţumesc de apreciere. Voi depune maximum de eforturi în teren pentru ca echipa naţională să obţină rezultate bune”, a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat primului său antrenor, Veaceslav Carandaşov.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleşi de experţi, sînt următorii: Serghei Paşcenco (portar, Sheriff Tiraspol); Petru Racu (fundaş, Veris Chişinău); Alexandru Dedov (mijlocaş, Zimbru Chişinău); Radu Gînsari (atacant, Sheriff); Enrique Luvannor (golgheter, Sheriff).

Cel mai bun arbitru a fost desemnat Vladislav Ivancenco (Bălţi). Trofeul ”Fair play” a fost acordat echipei Sheriff. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Cristian Obadă (Lexmax Chişinău). Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Ruslan Istrati (Tornado Chişinău). Titlul cel mai bun jucător de fotbal-tenis i-a revenit lui Alexandru Sîrghi (Școala sportivă din Vadul lui Vodă). Trofeul ”Cea mai bună jucătoare” a fost înmînat Victoriei Gurdiş (Real-Succes Chişinău). Cel mai bun antrenor a devenit Lilian Popescu (Veris, va activa la FC Tiraspol pe viitor). Premiul ”Promovarea fotbalului” a fost acordat academicianului Ion Bostan, rectorul Universităţii Tehnice din Moldova, şi asociaţiilor raionale de fotbal din Ungheni şi Cahul.

”Această gală este jubiliară. O desfăşurăm pentru a 20-ea oară. Cu această ocazie ofer o plachetă unuia dintre primii ei promotori, impresarului Arcadie Zaporojanu, care a făcut cel mai spectaculos transfer în ultimii ani, cel al antrenorului român Mircea Lucescu la Şahtior Donţek şi a antrenorului secund, Alexandru Spiridon, unul dintre cei mai mari fotbalişti moldoveni”, a subliniat în alocuţiunea rostită preşedintele FMF Pavel Cebanu. La festivitate a fost prezent primul preşedinte al ţării, Mircea Snegur, consilierul premierului Iurie Leancă, Leonid Bujor.

Artur Ioniţă este primul fotbalist moldovean care joacă în Serie A. El a debutat toamna curentă în campionatul Italiei, marcînd deja două goluri şi oferind două pase de gol.

Sursa: Moldpres