ARMATA RUSA ANUNTA CA A LICHIDAT DOI LIDERI MILITARI AI STATULUI ISLAMIC IN SIRIA

Avioane ruse au ucis doi lideri militari și aproape 180 de combatanți ai organizației Statul Islamic (SI) lîngă Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunțat sîmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP.

''Drept rezultat al loviturilor preventive efectuate pe 6 și 8 iunie de forțele aeriene ruse asupra obiectivelor militanților SI, comandanții din teren ai SI Abu Omar al-Belgiki și Abu Yassin al-Masri au fost uciși'', a declarat Ministerul Apărării rus, citat de agenția de presă TASS.

Ministerul a adăugat că 16 vehicule militare și un depozit de muniții au fost distruse.

Deir Ezzor este asediat de forțele jihadiste de la începutul anului 2015. Împrejurimile acestui oraș se află sub controlul jihadiștilor.

Principal aliat al regimului de la Damasc, Rusia a lansat în septembrie 2015 o operațiune militară de sprijin pentru forțele guvernamentale siriene contra rebelilor și jihadiștilor.

Vineri, armata rusă a anunțat că este posibil să-l fi lichidat în Siria pe liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în timpul bombardamentelor efectuate la finalul lunii mai de avioane militare ruse și care a vizat o reuniune a conducerii organizației jihadiste în apropiere de Raqqa.

Un purtător de cuvînt al coaliției antijihadiste internaționale conduse de SUA, colonelul Ryan Dillon, a indicat că nu este în măsură să confirme pentru moment decesul liderului SI.

În șase ani, conflictul armat din Siria a cauzat moartea a peste 320.000 de persoane.

Sursa: Agerpres