ANUNT IMPORTANT FACUT DE IGOR DODON: SINT GATA SA SEMNEZ DECRETUL DE DEMITERE A PROCURORULUI GENERAL

Președintele Igor Dodon a făcut un anunț important care îl vizează pe Eduard Harunjen. Igor Dodon este gata să semneze decretul de demitere a Procurorului General.

Președintele țării Igor Dodon i-a cerut prorurorului general Eduard Harunjen să-și dea demisia de onoare. Totodată, Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni în ședință pe 9 iulie, pentru a iniția procedura de demitere a procurorului general.

”În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mîine (9 iulie. – n.r.) în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demitere a Procurorului General”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, actualul procuror genera nu a avut curajul să plece.

”Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care Harunjen a devenit Procuror General”, a precizat Dodon.

Președintele a subliniat că restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este o prioritate și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmat.

Sursa: sputnik.md