AMBASADORUL SUA A PREZENTAT SCRISORILE DE ACREDITARE

Ambasadorul SUA, James D. Pettit, a înmînat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul unei ceremonii oficiale.

“Doresc să vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a consolida relaţiile bilaterale între ţările noastre şi a susţine Moldova în calea ei democratică şi europeană”, a declarat ambasadorul Pettit.

Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei SUA la Chişinău, din luna noiembrie 2010 ambasadorul Pettit a deţinut funcţia de asistent adjunct al Secretarului de Stat pentru servicii acordate cetăţenilor peste hotare, Biroul afacerilor consulare al Departamentului de Stat.

Ambasadorul Pettit a fost şef adjunct al misiunii la ambasada SUA în Kiev (2007-2010), consul general la ambasada SUA în Moscova (2003-2007) şi consul general la ambasada SUA în Viena (1999-2003). În Washington el a lucrat în Direcţia servicii consulare, Biroul pentru populaţie, refugiaţi şi migraţie, în Oficiul pentru coordonarea afacerilor cu Taiwan şi Oficiul afacerilor cu Cuba. Ambasadorul Pettit a mai avut două misiuni la ambasada SUA la Moscova, a lucrat în cadrul Institutului american din Taiwan şi Consulatului general al SUA în Guadalajara, Mexico.

Noul ambasador al SUA la Chişinău a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, licenţiat în studii internaţionale şi limba rusă şi este magistru în studii strategice naţionale, National War College. Oficialul vorbeşte limba rusă, spaniolă, germană, dialectul mandarin al chinezei şi a studiat limba română timp de cîteva luni înainte de venirea sa în Moldova. Este căsătorit şi are două fiice.

Sursa: Moldpres