AMBASADORUL FEDERATEII RUSE A DEPUS FLORI LA ”COMPLEXUL MEMORIAL ETERNITATE”

În Moldova au loc acțiuni de comemorare a ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Astăzi, 22 iunie, în Republica Moldova, ca și în alte foste republici sovietice, este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe cîmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În această dmineață au fost depuse flori la Complexul Memorial Eternitate. La eveniment a participat președintele Parlamentului Zinaida Grecianîi, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, dar și sute de locuitori ai Chișinăului, activiști ai organizațiilor publice și partidelor politice.

După ceremonia de depunere a florilor la Flacăra Veșnică, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat pentru Sputnik Moldova cît de important este să comemorăm eroii care au căzut pe cîmpul de muncă pentru apărarea patriei.

"Această zi este simbolică pentru noi toți. Este o zi tristă pentru că a început războiul și a fost o tragedie mare trăită de întreg poporul sovietic, de multe popoare care au luptat împotriva fascismului. Această zi ar trebui să rămînă în memoria fiecărei persoane, fiecărei familii", a spus Oleg Vasnetsov.

Pe 22 iunie 1941, armatele germano-fasciste și acoliții lor din alte țări, fără a declara război, au năvălit mișelește asupra Uniunii Sovietice. Grănicerii sovietici și subdiviziunile Armatei Roșii de pe teritoriul RSSM au fost printre primii care s-au confruntat cu forțele armate ale inamicului.

Sursa: sputnik.md