ALEXANDRU TANASE SI-A ANUNTAT DEMISIA DIN FUNCTIE

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a anunţat pe o reţea de socializare că îşi va prezenta în zilele următoare demisia din funcţie, în contextul în care i-ar fi fost periclitată încrederea publică de care a beneficiat.

„Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întîi de toate pe încredere publică. Atunci cînd această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cît de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general", a scris demnitarul.

În acest context, Tănase consideră că „cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică".

Declaraţia ministrului vine după publicarea în presa de la Chişinău a interceptărilor unor convorbiri telefonice dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon.

„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atît mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală", a mai subliniat Tănase.

Anterior, Alexandru Tănase a precizat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării, discuţia avînd loc cu mulţi ani în urmă.

Sursa: sputnik.md