ALEXANDR ODINTOV A NUMIT PRINCIPALELE OBIECTIVE CARE VOR STA LA BAZA MODIFICARII LEGISLATIEI IN CONSTRUCTII

A avut loc prima ședință a grupului de lucru a Parlamentului RM cu privire la elaborarea inițiativelor legislative care reglementează domeniul construcțiilor. „De mult timp era necesar ca standardele în domeniul construcțiilor să fie adaptate realității și intereselor locuitorilor orașelor și satelor. Noi sîntem martorii dezmățului și a dictaturii companiilor de construcții! Și acest lucru a devenit posibil, de altfel ca și furtul miliardului din sistemul bancar, datorită „simplificării” normelor legislative în favoarea companiilor de construcții mari și în detrimentul intereselor cetățenilor de către liberali și democrați”, a scris pe pagina sa de pe rețelele de socializare consilierul municipal al PSRM, Alexandr Odințov. El a menționat că obiectivele modificării legislației constau în:

– crearea condițiilor egale pentru TOATE companiile de construcții, ceea ce va permite dezvoltarea concurenței;

– înlăturarea daunele asupra dezvoltării orașului și a intereselor locuitorilor;

– excluderea încălcărilor legilor și reglementărilor de către autoritățile locale atunci cînd emit certificate și autorizații de urbanism, care generează corupție;

 “Noi dorim adevăruri simple, dar importante: respectarea legilor, normele și regulamentele de urbanism și respectarea intereselor locuitorilor. Și eu sînt convins că în viitor companiile cu reputație bună și care respectă legile vor rămîne competitive”, a precizat socialistul.