Alain Delon si-a pregatit iesirea de pe scena vietii: „Sunt in favoarea sinuciderii asistate“

Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori francezi, Alain Delon, în vîrstă de 83 de ani, a mărturisit că este pregătit să părăsească această lume. Actorul a spus mai întîi adio cinematografiei, pe Croazetă, el fiind recompensat la Festivalul de Film de la Cannes din acest an cu un Palme d'Or onorific. Alain Delon a mărturisit, într-un interviu publicat Duminică de revista elveţiană „L’illustré“, că e în favoarea morţii asistate, autorizată în Elveţia, unde locuieşte din 1978, şi a sugerat că a făcut demersuri în acest sens.   

„Sunt pe deplin pentru. Deja am organizat împreună cu avocaţii mei practic tot ceea ce se va întîmpla în ziua în care voi pleca. Mai ales că nu vreau să am în preajmă un preot“, a explicat actorul citat de News.ro. În Elveţia, asistenţa la sinucidere este autorizată şi este diferită de eutanasie, deoarece ea se referă la a asigura unei persoane mijloacele de sinucidere, fără ca un terţ să declanşeze actul.   

Celebrul actor a spus că şi-a luat şi măsuri de precauţie pentru a nu crea disensiuni între moştenitori, pentru că vrea să evite repetarea cazului moştenirii lui Johnny Hallyday, şi a desemnat-o pe fiica sa executor testamentar. „Nu aş vrea ca şi copiii mei să se dezbine aşa cum se întîmplă în familia Hallyday“, afirmă el. „Pregătesc totul în prezent. Totul va fi aranjat înainte de moartea mea, fie că asta convine sau nu. Dacă nu aş face asta, ar fi un război între ei, sunt sigur“, a adăugat actorul, care are patru copii.   

Alain Delon a prevăzut să vîndă după moartea sa casa din Douchy, unde sunt îngropaţi cîinii săi şi a explicat motivul: „Nimeni nu va avea mijloacele să o întreţină. Fiica mea ar vrea să o aibă, dar şi-a dat seama că este imposibil din punct de vedere financiar“.   

Alain Delon vorbeşte tot mai des despre moarte  

În cadrul unui interviu-eveniment intitulat „Eu, Delon: interviul vieţii sale“ şi publicat în Ianuarie 2018 în numărul special al „Paris Match“, dedicat celor şase decenii de carieră a starului, Alain Delon a mărturisit că va părăsi această lume fără regrete pentru că urăşte epoca în care trăim.  

„Viaţa nu-mi mai oferă mare lucru. Am cunoscut totul, am văzut totul. Urăsc epoca asta. Îmi vine să vomit. Există fiinţe pe care le urăsc. Totul este greşit, totul este fals, totul este falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvîntul dat. Doar banii mai contează. Toată ziua auzim vorbindu-se doar despre crime. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete“, a declarat actorul.  

Alain Delon a vorbit cu dezinvoltură despre ultimele sale dorinţe înainte de a muri, precizînd că  vrea să aibă parte de o înmormîntare simplă, fără omagii naţionale, cum s-a întîmplat în cazul artiştilor Charles Aznavour şi Johnny Hallyday.   

„Un erou trebuie să ştie să moară. Îmi plăcea să mor, căci este un punct final. Se ştie unde voi fi înmormîntat, dar nu există instrucţiuni. Mă vor înmormînta ca pe toată lumea, dar în nici un caz nu la fel ca pe Aznavour şi Hallyday“, declara el pentru Le Monde în Septembrie 2018, scrie News.ro. Delon a discutat şi despre cariera sa, relaţiile dificile cu familia, soţiile pe care le-a iubit şi prietenii pe care i-a pierdut. „Aproape toată lumea a murit“, spunea Delon.