Agresorul unui dispozitiv de Politie de linga Paris jurase credinta jihadistilor

Parchetul Antiterorist francez (Pnat) a deschis o ancheta, Marţi, asupra şoferului care a rănit grav, Luni, în apropiere de Paris, doi poliţişti, lovind cu o maşină în plină viteză vehiculele acestora, şi a anunţat că atacatorul jurase credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit AFP, scrie agerpres. „La percheziţionarea vehiculului său au fost găsite un cuţit şi o scrisoare cu jurămîntul atacatorului faţă de Statul Islamic, în care acesta afirmă că este gata să-şi dea viaţa pentru a impune sharia pe tot Pămîntul”, potrivit unui comunicat. Un examen psihiatric a eliminat orice suspiciune de „abolire sau alterare a discernămîntului” acestui tînăr de 29 de ani, Youssef  T., a adăugat Pnat.

„În aceste condiţii, Parchetul Naţional Antiterorist a decis să se ocupe de dosar, deschizînd o anchetă pentru următoarele capete de acuzare: tentativă de asasinat împotriva unor persoane deţinătoare de autoritate publică, acţiune teroristă şi în asociere teroristă criminală cu răufăcători”. Acesta rămîne în arestul Poliţiei, iar investigaţiile sunt coordonate de brigada omucideri, cu sprijinul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI).

Potrivit Pnat, faptele s-au desfăşurat Luni „în jurul orei 17:00-17:15”, la Colombes, periferie pariziană, într-un loc în care era plasat un „dispozitiv” de control rutier format din două automobile ale Poliţiei municipale şi doi motociclişti ai Poliţiei naţionale”. Suspectul, la bordul unui BMW negru, s-a îndreptat spre ei, rănind grav la picioare doi angajaţi ai Poliţiei Naţionale şi, mai uşor, un poliţist municipal. Cei doi motociclişti sunt în continuare spitalizaţi, dar viaţa lor nu este în pericol.