Zeci de persoane care au luat parte la o revolta au fost arestate intr-un cartier din Bruxelles

Poliţia belgiană a arestat Sîmbătă 43 de persoane care au luat parte la o revoltă după moartea unui tînăr care conducea un scooter şi care s-a izbit de o maşină de Poliţie, au anunţat autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres. Tulburările au început Vineri, cînd o patrulă a Poliţiei a încercat să oprească un tînăr de 19 ani care conducea un scooter în cartierul Anderlecht din Bruxelles. Cînd agenţii de Poliţie au pornit în urmărirea lui, tînărul aflat pe scooter a intrat în coliziune cu o a doua maşină de Poliţie şi a murit pe loc.

După o seară de Vineri presărată de mai multe incidente, forţele de intervenţie ale Poliţiei au fost desfăşurate Sîmbătă pentru a dispersa tineri manifestanţi care s-au adunat pentru a protesta, răspunzînd unor apeluri lansate pe reţelele sociale. Doi poliţişti şi şapte manifestanţi au fost răniţi uşor în urma incidentelor, a declarat pentru AFP primarul cartierului Anderlecht, Fabrice Cumps.

„Situaţia este evident sub control”, dar Poliţia rămîne mobilizată şi se aşteaptă la „noi tulburări (…)”. Primarul, care a declarat că s-a întîlnit cu familia tînărului, crede că moartea acestuia a fost folosită drept „pretext pentru cei care încearcă să creeze tulburări”, în condiţiile în care Belgia este în stare de izolare de patru săptămîni în încercarea de a stăvili propagarea pandemiei de coronavirus.