ZECE MEDICI LEGISTI DIN CAPITALA, SUSPECTATI DE CORUPTIE, AU FOST RETINUTI

Zece angajați ai Centrului de Medicină Legală au fost reținuți fiind suspectați au perceput plăți în mod ilegal. Despre aceasta anunță într-un comunicat de presă Centrul Național Anticorupție.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost pretinși pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții. Plățile variau între 900 și zece mii de lei și nu erau contabilizate în casieria instituției. Ca rezultat, sumele indicate ar fi fost împărțite între cei care prestau serviciile menționate, în acest mod fiind cauzate prejudicii materiale instituției medicale.

În cadrul efectuării măsurilor de investigație, s-a constatat că, doar în perioada iulie – septembrie, suma încasată de legiști s-ar fi ridicat la 327 de mii de lei.

Pe aceste fapte au fost pornite două cauze penale – pentru corupere pasivă și escrocherie. Dacă vor fi găsiți vinovați, medicii legiști riscă pînă la 15 ani de închisoare, cu amendă de pînă la 500 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o perioadă de pînă la 15 ani.

Sursa: IPN