ZECE LICEE AU PRIMIT ECHIPAMENT PERFORMANT PENTRU DOTAREA LABORATOARELOR DE FIZICA
Zece licee din R. Moldova au primit echipamente pentru dotarea laboratoarele de fizică cu utilaj modern. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Proiectului "Smart Classroom" implementat de Ministerul Educaţiei şi Asociaţia naţională a companiilor din domeniul TIC, cu susţinerea Agenţiei Coreene de Cooperare Internațională.
Instrumentarul performant are menirea de a eficientiza procesul de instruire în domeniul fizicii, fiind utilizat pentru predare, demonstraţii experimentale şi lucrări practice la discipline precum ştiinţe integrate, fizică, chimie, biologie, geografie, ecologie.
„Această donaţie din partea Coreei de Sud este esenţială pentru ţara noastră, elevii vor avea posibilitatea să-şi verifice aplicabilitatea cunoştinţelor teoretice acumulate la orele de fizică, să înţeleagă corelaţia acestora cu fenomenele reale, să cerceteze probleme şi să testeze soluţii. Sperăm că în urma modernizării laboratoarelor de fizică, elevii noştri vor atinge noi performanţe”, a declarat ministrul Educaţiei, Corina Fusu.
Instituţiile de învăţămînt au beneficiat de echipamentul hardware și suportul software necesar creării laboratoarelor digitale de fizică PASCO SPARK, costul unui set de utilaje moderne este de circa 2 250 de dolari.
„Prin intermediul acestor echipamente, R. Moldova se alătură celor peste 100 de țări care utilizează produse şi tehnologii de ultimă oră oferite de compania PASCO, lider global în dezvoltarea soluţiilor inovative în domeniul educaţiei. Sperăm ca elevii să devină mai dezvoltaţi în ştiinţele exacte, deoarece viitorul aparţine noilor tehnologii informaţionale. Sîntem siguri că există un mare potenţial şi avem spre ce tinde”, a afirmat directorul executiv al Asociaţiei naţionale a companiilor din domeniul TIC, Ana Chiriţa.
Cele zece instituţii de învăţămînt selectate prin concurs sînt următoarele licee teoretice: „Principesa N. Dadiani”, „Ion Creangă” și „Pro Succes” (toate trei din Chișinău), „Constantin Stere”, Soroca, „Mihai Eminescu”, mun. Bălţi, „Ștefănești”, r-nul Florești, „Mihai Sadoveanu”, or. Călărași, „Ştefan Holban”, or. Hîncești, „D. Cantemir”, or. Cantemir şi „Doroțcaia", Dubăsari.
Pe parcursul lunilor ianuarie-martie curent, profesorii de fizică, informatică, biologie din instituţiile beneficiare participă la o serie de instruiri pentru asigurarea implementării eficiente a metodelor inovative în educaţie şi familiarizarea cu posibilităţile de utilizare a echipamentului transmis.